20.8 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăInternaționalCandidatul susținut de Trump a câștigat alegerile repetate din Carolina de Nord

Candidatul susținut de Trump a câștigat alegerile repetate din Carolina de Nord

După numărarea voturilor din 99% dintre secţii, Dan Bishop, în vârstă de 55 de ani, senator al statului Carolina de Nord, a obţinut 50,81% din sufragii, în timp ce democratul Dan McCready, fost puşcaş marin în vârstă de 36 de ani, a întrunit un scor 48,59%, a anunţat comisia electorală.

Districtul electoral 9 din Carolina de Nord, o zonă rural-suburbană din sud-estul acestui stat american, a fost reprezentat în Congresul de la Washington de republicani din anii 1960 şi a votat cu o diferenţă de 12 puncte în favoarea lui Trump la scrutinul prezidenţial din 2016.

Democraţii au considerat însă că aveau o şansă să câştige acest district şi să-şi consolideze majoritatea obţinută în Camera Reprezentanţilor anul trecut.

McCready pierduse la limită în 2018, înainte ca autorităţile statului să declare că scrutinul a fost fraudat în favoarea candidatului republican Mark Harris şi să ordone repetarea lui. Harris nu a mai candidat.

Ambele partide au cheltuit milioane de dolari în campania pentru ultimul scrutin din cadrul alegerilor de la mijloc de mandat, văzut ca test pentru prezidenţialele din 2020.

Donald Trump, care s-a deplasat luni seară în acest district pentru un miting electoral în favoarea lui Bishop, şi-a asumat imediat meritul pentru victoria acestuia.

‘Dan Bishop era în urmă cu 17 puncte acum 3 săptămâni. Apoi mi-a cerut ajutorul, i-am schimbat strategia împreună şi a făcut o cursă grozavă’, a scris Trump pe Twitter.

‘A vota pentru un democrat în 2020 şi a vota pentru un democrat mâine în Carolina de Nord înseamnă a vota pentru ascensiunea socialismului radical şi distrugerea visului american’, a declarat el luni la miting.

Republicanii au câştigat alegerile şi într-un alt district din Carolina de Nord, conform aşteptărilor. Greg Murphy l-a învins cu un scor de 61,74%-37,47% pe democratul Allen Thomas pentru locul rămas vacant după decesul republicanului Walter Jones în februarie.

Cele mai citite

Preşedintele CJ Prahova, Iulian Dumitrescu, încă 60 de zile de control judiciar

Procurorii anticorupţie au prelungit cu încă 60 de zile măsura preventivă a controlului judiciar faţă de preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Prahova, Iulian Dumitrescu, au...

Inovație și funcționalitate în baie cu Florin Art: Descoperă cele Mai bune opțiuni de mobilier

Mobilierul de baie nu este doar o necesitate practică într-o locuință modernă, ci și un element crucial în crearea unei atmosfere plăcute și funcționale...

Pentagonul va aloca 20 de miliarde de dolari pentru a dezvolta avionul de luptă NGAD

Forţele Aeriene ale SUA alocă aproape 20 de miliarde de dolari pentru a dezvolta avionul de luptă NGAD (Next Generation Air Dominance), înlocuitorul pentru...
Ultima oră
Pe aceeași temă