Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Candidata Franței a avut soarta Rovanei Plumb

  • au fost 82 de voturi împotriva, doar 29 pentru și 1 abțiere
  • Goulard face parte din grupul Renew Europe din PE, condus de Dacian Cioloș

Rl online

Actualizat: 10.10.2019 - 15:39

Candidata Franței pentru comisar European, Sylvie Goulard, a fost respinsă în comisia de specialitate din Parlamentul Europan după a doua audiere, au declarat pentru G4Media.ro surse politice din Parlamentul European.

Potrivit acestora, au fost 82 de voturi împotriva, doar 29 pentru și 1 abțiere. Goulard, care face parte din grupul Renew Europe din PE, condus de Dacian Cioloș, este al treilea candidat pentru un post de comisar din echipa Ursulei von der Leyen care pică după audierile din comisiile de specialitate din PE, după candidații României și Ungariei, Rovana Plumb și László Trócsányi.

Prima audiere a comisarului-desemnat al Franţei pentru piaţa internă, Sylvie Goulard, s-a terminat fără un rezultat concret. Candidatul francez pentru Comisia Europeană nu a trecut de audierea comisiei de specialitate, dar nici nu a fost respinsă, potrivit surselor G4Media din Parlamentul European.

Comisia i-a cerut lui Goulard clarificări suplimentare cu privire la dosarul pe care îl are la Oficiul European de Luptă Antifraudă (OLAF) și a interogat-o cu insistență pe tema banilor pe care i-ar fi primit din colaborarea cu Institutul Berggruen din SUA, în perioada 2013-2016, în calitate de consultant, în timp ce era eurodeputat. Din acest motiv, Goulard a fost acuzată de conflict de interese, au transmis surse din comisia de specialitate care a audiat candidatul francez miercuri.

Since you are here

… we have a small favour to ask. More people are reading and supporting our independent, investigative reporting than ever before. And unlike many news organisations, we have chosen an approach that allows us to keep our journalism accessible to all, regardless of where they live or what they can afford. Romania Libera is editorially independent, meaning we set our own agenda. Our journalism is free from commercial bias and not influenced by billionaire owners, politicians or shareholders. No one edits our editor. No one steers our opinion. This is important as it enables us to give a voice to those less heard, challenge the powerful and hold them to account. It’s what makes us different to so many others in the media, at a time when factual, honest reporting is critical. Every contribution we receive from readers like you, big or small, goes directly into funding our journalism. This support enables us to keep working as we do – but we must maintain and build on it for every year to come. Support The Romania Libera from as little as €1 – and it only takes a minute. Thank you.

Subscribe Romania Libera weekly
Subscribe Romania Libera essential new magazine
An alternative to breaking news
Subscribe Romania Libera essential new magazine