17.3 C
București
miercuri, 17 aprilie 2024
AcasăInternaționalCalifornia, zeci de mii de persoane evacuate. Se așteaptă cea mai mare...

California, zeci de mii de persoane evacuate. Se așteaptă cea mai mare furtună

”Nu avem altă opţiune”, a comentat primarul Bill Brown. ”Nu merită să riscăm vieţile oamenilor”, a precizat el.

Serviciul Meteorologic Naţional a lansat un avertisment privind posibile inundaţii în zonă până joi noapte. Este vorba de aceeaşi zonă care în ianuarie a fost afectată de cel mai mare incendiu de vegetaţie din istoria modernă a Californiei.

Ordinul de evacuare a intrat în vigoare marţi seară în zonele din apropierea celor afectate de incendii: Thomas, Sherpa şi Whittier. Alerta a fost extinsă şi comitatului Ventura, unde au fost evacuate sute de persoane.

Daniel Swain, climatolog la Universitatea California din Los Angeles (UCLA), a confirmat ziarului Los Angeles Times că se aşteaptă cea mai puternică furtună a anului.

Cantitatea de apă care va cădea şi intensitatea furtunii sunt aşteptate să provoace inundaţii de proporţii în aceste zone deja răvăşite de foc.

Se aşteaptă ca furtuna să-şi facă simţită prezenţa începând de miercuri dimineaţă şi ar putea dura până joi noapte sau vineri dimineaţă, potrivit AGERPRES.

Cele mai citite

România, a doua cea mai mare creștere a intenției de vot la europarlamentare

România a înregistrat a doua cea mai mare creştere a intenţiei de vot la alegerile europene din acest an faţă de 2019, după Cehia,...

Klaus Iohannis a promulgat legea privind jocurile de noroc

Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat, miercuri, legea privind aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 82/2023 pentru modificarea şi completarea Ordonanţei de urgenţă a...

SUA va ajuta prudent Ucraina și Israelul

Noile proiecte de ajutor american pentru Ucraina şi Israel, anunţate luni de şeful republican al Camerei Reprezentanţilor, vor fi utile celor două ţări, a...
Ultima oră
Pe aceeași temă