8.8 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăInternaționalBulgaria - marş de protest cu torţe al extremei drepte

Bulgaria – marş de protest cu torţe al extremei drepte

Autorităţile locale au încercat să interzică marşul, care a avut loc în fiecare an de peste un deceniu şi pe care guvernul îl consideră ca “ruşinos”. De la 1 ianuarie, Bulgaria asigură preşedinţia semestrială a Uniunii Europene.

Organizatorii au obţinut însă de la tribunal dreptul de a manifesta.

“Nu acceptăm să fim catalogaţi drept antisemiţi, neonazişti sau fascişti. Suntem doar naţionalişti”, a declarat pentru AFP liderul marşului, Zvezdomir Andronov.

Au luat parte la manifestaţie mai multe zeci de militanţi ai unor grupări de extremă-dreaptă veniţi din diferite ţări europene.

Bulgaria. Extremişti care nu acceptă să fie numiţi extremişti

Suedezul Robert Eklund, din cadrul Mişcării de Rezistenţă Nordică, a explicat că a venit în Bulgaria “pentru a lupta împotriva unui duşman comun: multiculturalismul, globalizarea şi Uniunea Europeană”. El şi-a exprimat dorinţa de “a se pune capăt imigraţiei non-europene”.

Manifestanţii au defilat pe străzile din centrul Sofiei timp de peste două ore, aprinzând torţe şi scandând numele lui Hristo Lukov, un general bulgar cunoscut pentru sprijinul acordat Germaniei hitleriste şi antisemitismul afişat în Al Doilea Război Mondial.

Cele mai citite

Ciolacu, despre o eventuală înlocuire a candidatului Cîrstoiu cu Negoiță. Ce a stabilit cu Ciucă

Premierul Marcel Ciolacu a declarat că a discutat cu liderul PNL, Nicolae Ciucă, şi au ajuns la concluzia că Robert Negoiţă este un candidat...

Piedone, la depunerea candidaturii pentru Primăria Capitalei: „Voi câștiga alegerile cu 42%”

Primarul Sectorului 5, Cristian Popescu Piedone, și-a depus astăzi candidatura pentru Primăria Municipiului Bucureşti și a declarat că va câștiga alegerile cu 42%.„Se pare...

Klaus Iohannis a semnat mai multe decrete. Un procuror a fost eliberat din funcție

Klaus Iohannis, președintele României, a semnat mai multe decrete. Iohannis a eliberat din funcție și un procuror. Decret privind promulgarea Legii pentru modificarea și completarea...
Ultima oră
Pe aceeași temă