16.8 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăInternaționalBărbatul suspectat că a pus la cale exploziile din Texas s-a sinucis...

Bărbatul suspectat că a pus la cale exploziile din Texas s-a sinucis în faţa poliţiştilor

Individul suspectat că ar fi pus la cale exploziile din Texas s-a sinucis după ce a detonat un dispozitiv explozibil pe o autostradă situată în nordul oraşului Austin, a relatat, miercuri, presa locală, citată de site-ul cotidianului The Guardian, informează Mediafax.

Individul a detonat materialul exploziv în timp ce se afla într-un vehicul pe o autostradă situată în nordul oraşului Austian şi în contextul în care mai multe echipaje de poliţie erau pe urmele lui.

Poliţiştii îl localizaseră pe suspect într-un vehicul dintr-un hotel din Round Rock. În timpul în care poliţia aştepta echipajele speciale de intervenţie, individul s-a pus în mişcare. Echipele SWAT s-au apropiat de vehiculul în care se afla suspectul, moment în care individul a detonat materialul exploziv. În urma exploziei, un membru al echipei special SWAT a fost rănit.

Potrivit autorităţilor, individul avea vârsta de 24 de ani.

Brian Manley, şeful Poliţiei din Austin, a declarat că individul este responsabil pentru toate exploziile care au avut loc în Texas în ultima perioadă, însă a precizat că nu se cunosc motivele din spatele atacurilor.

”Este punctul culminant a trei săptămâni foarte lungi pentru comunitatea noastră”, a declarant Manley.

Cu toate acestea, şeful Poliţiei din Austin, i-a îndemnat pe cetăţeni să rămână vigilenţi, din moment ce ar putea exista alte pachete suspecte pe teritoriul statului Texas.

Autorităţile americane au precizat că seria de atacuri cu bombe comise în ultimele săptămâni în oraşul american Austin sunt opera individului care ar fi intenţionat să comită crime în serie. Două persoane au murit şi alte trei au fost rănite în urma exploziilor. 

Patru bombe au explodat în ultimele patru săptămâni în oraşul Austin (statul Texas). Ultima explozie a avut loc duminică, soldându-se cu rănirea a două persoane.

Un alt colet care conţinea un dispozitiv exploziv a fost descoperit marţi în cadrul unui sediu al companiei de curierat FedEx din oraşul Austin.

Cazurile sunt anchetate de Biroul Federal de Investigaţii (FBI) şi de Biroul pentru controlul alcoolului, tutunului, armelor de foc şi substanţelor explozive.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Crește cu 50% numărul de muncitori filipinezi așteptați în România anul acesta

În cadrul primei ediții a Săptămânii Prieteniei Filipino-Române organizate de curând în Filipine, de către Departamentul de Muncitori Migranți, din cadrul Guvernului Filipinez, a...

Cum se va desfășura prima competiție de frumusețe pentru AI din lume

Cu un singur click, lumea reală și cea virtuală se întâlnesc într-o competiție revoluționară de frumusețe. Primul concurs de frumusețe artificială din lume și-a...

Sepsi-FCSB 2-2 și titlul se amână în SuperLiga I

Sepsi OSK Sfântu Gheorghe a terminat la egalitate cu FCSB, 2-2 (1-2), miercuri seara, pe teren propriu, într-o partidă din etapa a şasea a...
Ultima oră
Pe aceeași temă