12 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăInternaționalAtac sinucigaș asupra Ambasadei SUA din Muntenegru. Un bărbat a aruncat o...

Atac sinucigaș asupra Ambasadei SUA din Muntenegru. Un bărbat a aruncat o grenadă în interior

O persoană s-a aruncat în aer în faţa ambasadei americane din Podgorica după ce a aruncat o grenadă în interiorul complexului miercuri seară, a anunţat guvernul Muntenegrului, informează, joi, AFP citată de Agerpres.

”La miezul nopţii (23:30 GMT), în faţa clădirii Ambasadei Statelor Unite din Muntenegru, o persoană necunoscută s-a sinucis cu un dispozitiv exploziv. Chiar înainte, această persoană aruncase un dispozitiv explozibil (…) în interiorul perimetrului ambasadei”, potrivit guvernului muntenegrean.

”Dispozitivul a fost probabil o grenadă de mână. Ancheta poliţiei şi identificarea individului sunt în curs de desfăşurare, sub conducerea procurorului şi a poliţiei din Muntenegru”, potrivit tweet-ului guvernului muntenegrean.

Nu a fost avansată nicio pistă cu privire la motivele acestei acţiuni.

Steve Goldstein, subsecretar de stat în cadrul Departamentului de Stat al SUA, a precizat că a fost verificat întreg perimetrul Ambasadei, dar nu s-a mai găsit vreun alt obiect suspect. Singura victimă a acestui incident a fost atacatorul.

Muntenegru este o țară rezultată din dezmembrarea fostei Iugoslavii, dar spre deosebire de Serbia, Muntenegru este un aliat al SUA, care a fost primit foarte recent, acum opt luni, ca membru cu drepturi depline al NATO.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Coreea de Nord l-a primit pe șeful spionajului rus

O delegație a Biroului de Informații Externe al Rusiei a vizitat capitala nord-coreeană Phenian între luni și miercuri și a discutat despre stimularea cooperării...

Un bărbat din Harghita a găsit un proiectil și două cartușe în curtea casei

Un bărbat dintr-un sat din Harghita a sunat miercuri seara la 112 și a anunțat că a găsit în curte în urma unor săpături,...

Pentagonul va aloca 20 de miliarde de dolari pentru a dezvolta avionul de luptă NGAD

Forţele Aeriene ale SUA alocă aproape 20 de miliarde de dolari pentru a dezvolta avionul de luptă NGAD (Next Generation Air Dominance), înlocuitorul pentru...
Ultima oră
Pe aceeași temă