18.8 C
București
miercuri, 17 aprilie 2024
AcasăInternaționalAmnesty: "Politica promovată de Trump marchează o eră a regresului drepturilor omului"

Amnesty: “Politica promovată de Trump marchează o eră a regresului drepturilor omului”

“Paşii făcuţi înapoi de Trump în ceea ce priveşte respectarea drepturilor omului creează un precedent periculos pentru viitoarele guverne”, a precizat organizaţia în raportul anual.

Pe lista liderilor care “subminează aspru drepturile a milioane de oameni” se află şi preşedintele egiptean Abdel-Fattah al-Sissi, preşedintele filipinez Rodrigo Duterte, venezuelan Nicolas Maduro, preşedintele rus Vladimir Putin şi preşedintele chinez Xi Jinping.

“Mişcarea guvernului SUA din ianuarie, de a interzice intrarea a mai multor oameni proveniţi din state în care există o majoritate musulmană, a creat cadrul unui an în care liderii au folosit politicile care promovează ura pentru a ajunge la cele mai periculoase concluzii”, a declarat secretarul general al Amnesty International, Salil Shetty.

Salil Shetty a acuzat comunitatea internaţională pentru “oferirea unui răspuns slab” în faţa abuzurilor de drepturi din Myanmar, Irak, Sudanul de Sud, Siria şi Yemen.

Cu toate acestea, acţiunile Guvernului SUA au inspirat apariţia unui număr mare de activişti.

Amnesty International laudă paşii făcuţi în direcţia legalizării avortului în Chile, legalizării căsătoriilor între persoane de acelaşi sex în Taiwan, dar şi câteva victorii obţinute în Africa.

Raportul sublinieză importanţa discursului liber pentru drepturile omului într-o perioadă în care liderii sunt pregătiţi să utilizeze ştirile false în scopul de a manipula opinia publică.

Cele mai citite

Dacă luptătorii împotriva cancerului sunt antrenați, de ce luptătorii împotriva propagandei sunt uciși?

Dacă limfocitele T-Helper pot fi antrenate în laborator pentru a lupta împotriva cancerului, de ce nu ar exista un factor imun și contra propagandei,...

Introducere în lumea lansetelor feeder

Pescuitul la feeder a devenit una dintre cele mai apreciate tehnici de pescuit în rândul pescarilor profesioniști și amatori din România. Atracția pentru această...

Ucraina a conceput un submarin electric ce va putea lansa torpile

Inginerii ucraineni dezvoltă un nou submarin care poate lansa torpile, potrivit Kyiv Post, conform monitorulapararii.ro. Ambarcaţiunea, cunoscută sub numele de „Kronos", a fost testată cu...
Ultima oră
Pe aceeași temă