12.2 C
București
joi, 18 aprilie 2024
AcasăInternaționalAfrica de Sud, salvare miraculoasă a 955 de mineri din mina în...

Africa de Sud, salvare miraculoasă a 955 de mineri din mina în care fuseseră prinși captivi

Ei erau captivi de miercuri noapte, atunci când a avut loc o pană de curent.

Mina Beatrix, acolo unde s-a petrecut accidentul, din oraşul Welkom, este deţinută de firma Sibanye-Stillwater şi are o adâncime de 1000 de metri, cu 23 de niveluri.

„Toată lumea a scăpat”, a spus James Wellsted, purtătorul de cuvânt al firmei Sibanye-Stillwater. Wellsted a declarat că „sunt cazuri de dezhidratare şi de tensiune crescută, dar nimic serios”.

Africa de Sud este unul dintre producătorii importanţi de aur la nivel mondial, dar nivelul siguranţei în industrie este deseori unul controversat, informează news.ro.

Accidentul ar fi avut loc atunci când o furtună a distrus un stâlp de electricitate din apropierea minei şi astfel s-a întrerupt curentul.

Vineri dimineaţă a revenit electricitatea şi astfel a fost din nou funcţional liftul.

„A fost foarte stresant, nu era destulă ventilaţie”, a spus Mike Khonto, unul dintre minerii captivi. „Din fericire, am putut primi mâncare şi apă”, a adăugat Khonto.

Minerii vor mâncai iar apoi se vor prezenta la spital pentru examinări medicale.

Cele mai citite

Mari personalități artistice vor fi prezente la Festivalul Internaţional de Teatru de la Sibiu din iunie

Ediţia din acest an a Festivalului Internaţional de Teatru de la Sibiu (FITS) va aduce în România, în perioada 21-30 iunie, numeroase personalităţii mondiale...

ANAF a publicat noile reglementări pentru închiriere sau subînchiriere a bunurilor mobile și imobile

ANAF a publicat miercuri Ghidul dedicat persoanelor fizice care realizează venituri din închirierea de bunuri mobile și imobile. Potrivit sursei citate, contribuabilii care obțin venituri...

Bătălia pentru București – de la trivializare, la concept

Alegerile locale din București sunt importante pentru că dau trendul politic pentru celelalte competiții electorale ale anului în curs. Cătălin Cârstoiu pare a rămâne...
Ultima oră
Pe aceeași temă