27.2 C
București
marți, 16 aprilie 2024
AcasăInternaționalAccident suspect. Un avion particular turcesc s-a prăbușit în Iran. Toți cei...

Accident suspect. Un avion particular turcesc s-a prăbușit în Iran. Toți cei 11 ocupanți au murit

UPDATE 23,00: În avionul care aparținea companiei turce Bașaran se afla chiar Mina Başaran, moștenitoarea firmei.

Se pare că Mina Başaran se întorcea de la o petrecere a burlăcițelor, pe care a organizat-o în Dubai. Moștenitoarea companiei Başaran Holding urma să se căsătorească la sfârșitul acestei luni. Mina Başaran a fost cu mai multe prietene în Dubai, unde au petrecut la concertul Ritei Ora. Într-o ultimă postare de pe Instagram, Mina atașa o fotografie cu ea și cele șapte prietene ale sale la un hotel din Dubai.

—————————————

Avionul particular turcesc, model Bombardier, zbura de la Sharjah (Emiratele Arabe Unite) spre Istanbul, a anunţat un purtător de cuvânt al aviaţiei civile iraniene.

“Putem confirma că un avion privat al Turciei, care traversa spaţiul nostru aerian, a dispărut de pe radar şi s-a prăbuşit în apropiere de Shahr-e Kord”, a declarat Reza Jafarzadeh la televiziunea publică.

Iniţial, Iranul nu a putut oferi informaţii în legătură cu numărul de persoane aflate la bordul aeronavei.

Presa turcă anunță că la bordul aeronavei se aflau opt pasageri și trei membri ai echipajului și că toate cele 11 persoane și-au pierdut viața.

Potrivit televiziunii de stat iraniene, un purtător de cuvânt al serviciilor de urgenţă a declarat că avionul s-a prăbuşit într-o zonă muntoasă şi a luat foc.

Avionul aparținea companiei turce Basaran.

Relațiile dintre Iran și statele arabe sunt tensionate, iar relațiile Turcia – Iran au, de asemenea, o serie de teme delicate, în condițiile în care Turcia este aliat al SUA, iar SUA acuză Iranul că susține grupări teroriste.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Back home. Bontea, Dumitrescu și Scărlătescu, înapoi la Masterchef, emisiune difuzată de PRO TV

Vuiește întregul internet! După scandalul de la Antena 1, când cei trei chefi au anunțat trustul cu câteva săptămâni înainte de începerea filmărilor că...

Ucraina s-a retras brusc din acordul cu Rusia, mediat de Turcia, privind cerealele

Rusia şi Ucraina au negociat două luni cu ajutorul medierii Turciei restabilirea înţelegerii care a permis până în iulie anul trecut exportul cerealelor ucrainene...

VIDEO. FRF a lansat imnul echipei naționale pentru EURO 2024. Piesa se numește „Visăm împreună”

Federația Română de Fotbal (FRF) a lansat astăzi, în colaborare cu PRO TV, postul care va transmite EURO 2024, piesa „Visăm Împreună”, care va...
Ultima oră
Pe aceeași temă