10.5 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăGDPRVreau să fiu natural, autentic, expresiv, să mă exprim liber! Pot? (P)

Vreau să fiu natural, autentic, expresiv, să mă exprim liber! Pot? (P)

Dorința de naturalețe și autenticitate sunt printre primele motive pentru care este studiată expresivitatea vorbirii. Dacă există pe lista ta neagră și frica de a vorbi în public public, înscrierea într-un astfel de training este cea mai bună decizie pe care o poți lua. Expresivitatea Vorbirii este o tehnică pe care o poți parcurge parcurge împreună cu Alexandru Agarici în cadrul cursurilor intensive “Natural, autentic, expresiv” – pe 11 – 12 noiembrie și pe 16 – 17 noiembrie. Detalii despre curs găsești pe http://expresivitateavorbirii.ro/

“Vorbește în așa fel încât ideile să le rămână în minte și tu, în suflet!Alexandru Agarici

Cursul comun are obiective clare și imediate. Primul este conștientizarea. Identificarea obiectivelor, valorilor și clarificarea conceptelor are un efect masiv imediat în calitatea comunicării.

Dintre conceptele obligatoriu de clarificat sunt și naturalețea, autenticitatea și expresivitatea. Vom vedea ce sunt, cât sunt de importante și cum ne raportăm la ele.

Statistic vorbind, mai mult de 90% dintre cursanți pleacă cu o mentalitate profund schimbată, cu idei clare legate de obiectivele fundamentale ale comunicării și mai ales, cu o încredere sporită în propriile abilități și deprinderi legate de comunicare și nu numai.

Câștigul imediat în expresivitate, despre care am pomenit, l-am apreciat la jumătate din ceea ce ar însemna maximum potențialului celui aflat în curs. Nu avem unități de măsură pentru a măsura ”talentul” sau expresivitatea.

Cu toate acestea, în comunicare ne putem propune obiective, iar realizarea sau ratarea lor pot fi identificate cu exactitate cu instrumentele oferite de metoda noastră. Aplicând noile valori, identificate și clarificate, numărul obiectivelor atinse, crește semnificativ.

În afară de valori și concepte, în cursul ”Natural, autentic, expresiv” veți învăța tehnici de utilizare a instrumentelor folosite în comunicare.

Aceste instrumente sunt:

  • Respirația – cu ajutorul ei controlăm aerul, prin urmare vocea, dar și, folosind un cuvânt contestat sau acceptat, energia. Oricât ar părea de ciudat, respirația este rezervorul cu resurse al expresivității. O veți înțelege, și veți primi exercițiile necesare pentru a o controla.
  • Vocea – la acest curs veți înțelege modul de funcționare a vocii, veți primi exerciții prin care o puteți antrena și dezvolta.
  • Dicția – acest instrument determină valoarea în claritate a vorbirii. Tehnica de studiu este simplă și imediat aplicabilă.
  • Semantica – cu ajutorul ei, cuvintele capătă sens în propoziții și fraze, conturând intenția logica discursivă.
  • Nonverbalul – studiul de nonverbal este unul extrem de simplu și imediat aplicabil. Acest capitol include gestica, mimica, postura și mișcarea.
  • Paraverbalul – expresivitatea acestui instrument conturează mesajele transmise cu ajutorul intențiilor din fonare. Paraverbalul nu include mesajul verbal, ci intențiile de natură emoțională transmise în timpul vorbirii.

Poate părea paradoxal, însă toate aceste tehnici sunt menite a fi uitate, sau mai exact asimilate în bagajul de reflexe. În momentul vorbirii, ne direcționăm atenția către bagajul de idei de transmis, către mesajele sau reacțiile venite dinspre public/interlocutor și nu către instrumentele descrise mai sus. Ele vor acționa din reflexul creat prin studiu.

În încheiere, la finalul acestui curs de două zile veți avea o înțelegere mult mai profundă asupra obiectivelor pe care trebuie să la urmăriți în comunicare, și veți avea un bagaj substanțial de exerciții pe care le puteți utiliza ulterior în funcție de direcția pe care v-o propuneți după curs.

Absolvenții acestui curs nu vor fi abandonați. Primesc feedback legat de evoluția în studiu, de rezultate sau de orice experiență legată de comunicare.

Cursul este începutul unui drum, pe care fiecare merge, aleargă sau se oprește, dacă așa consideră necesar.

Veți fi ”mai buni” după acest curs? Cu siguranță. Cât de buni, cât timp vă dura efectul? Cât de buni puteți deveni prin studiu ulterior? Asta doar voi puteți decide.

Parteneri media: Romania Libera, Marie Claire

Cele mai citite

Sorin Grindeanu, la Abu Dhabi: „România îşi doreşte expertiză şi finanţare din partea Emiratelor Arabe Unite”

Ministrul Transporturilor şi Infrastructurii, Sorin Grindeanu, a discutat, joi, la Abu Dhabi, despre extinderea parteneriatului dintre România şi Emiratele Arabe Unite, ţara noastră dorind...

Israelul, atac cu rachete asupra Iranului

Israelul a lansat un atac asupra Iranului ca răzbunare pentru atacurile iraniene asupra teritoriului său de la sfârşitul săptămânii trecute, a declarat ABC News...

Părerea românilor despre cazinourile pe bani reali

În momentul de față se discută foarte mult la nivel național despre cazinouri și platforme care oferă jocuri pe bani reali. Operatorii de jocuri...
Ultima oră
Pe aceeași temă