15.3 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăSpecialHolograf - Unplugged la Teatru​ (P)

Holograf – Unplugged la Teatru​ (P)

Aseară, într-un cadru festiv, fanii Holograf au retrăit, timp mai bine de două ore, întreaga istorie muzicală a trupei, în cadrul spectacolului ”Unplugged la Teatru”. Pe lângă piesele pe care le regăsim pe albumul ”69% Unplugged”, lansat în urmă cu 20 ani, muzicienii au transpus, în variantă acustică, și alte cântece Holograf.

Ideea acestui concert a fost să strângă la un loc prieteni și admiratori adevarați ai repertoriului Holograf, într-o adunare elitistă și într-un spațiu elegant, așa cum este Sala Mare a Teatrului Național București. Desi biletele au costat mai mult decât la un concert obișnuit cu Holograf, sala a fost arhiplină, iar atmosfera creată de interpretarea acustică si de emoția împărtășită de muzicieni cu publicul lor, au fost de neprețuit. Au fost momente magice, demne de un eveniment de gală, marca Holograf.

Hituri ca "Să nu-mi iei niciodată dragostea", "Ți-am dat un inel", "Cât de departe" sau "Și băieții plâng", presărate printre piese de suflet precum "Ochii tăi", "Am rămas doar noi" și "Simona", au sunat într-un fel aparte și grație acusticii speciale a sălii TNB, renovată recent. 

Pentru Dan Bittman, cel mai impresionant moment al serii a fost atunci când a cântat ”Mama”, acompaniat de publicul cu lacrimi în ochi. Ultimele două piese au ridicat sala în picioare iar Holograf și invitații au incheiat concertul în aplauzele spectatorilor care au fredonat în cor "Banii vorbesc".

Alături de chitaristul Marius Bațu și violoncelistul Adrian Naidin, Holograf a oferit publicului o seară unică în frumoasa și îndelungata poveste a trupei.

Fără îndoială, spectacolul de aseară făcut de Holograf, neobișnuit de simplu dar atât de elegant, în fața unei audiențe alese, care prețuiește cu adevărat frumusețea și profesionalismul, este încă o dată dovada faptului că atâta timp cât există artiști de valoare în muzica românească, există și public pentru ei.

​Evenimentul a fost organizat de Sublime România și promovat de HTag PR.​

###

Nu este prima oară când Holograf înlocuiește electricul cu acusticul. În 1996 a lansat albumul ”69% Unplugged”, o colecție de piese celebre ale trupei, înregistrate live în Studio Martin din București. Au urmat în 2011 două alte concerte acustice,”Patria Holograf”, tot în Capitală, dar pe scena cinematografului Patria.

”Unplugged la Teatru” vine în completarea unui an marcat de momente speciale pentru cei 5 muzicieni. După ”Vedere de la Costinești”, concertul inedit din luna martie de la Sala Palatului, presărat cu amintiri din vremurile de început ale trupei, a urmat un alt spectacol important, în luna iunie 2017, ”Ca pe vremuri”, care a reunit pe aceeași scenă trei trupe legendare ale rockului românesc: Holograf, Compact și Iris.

Credite foto: Petru Ivu

Cele mai citite

Burse de reziliență pentru elevi. Condițiile în care se acordă

Ministerul Educației (ME) a lansat în consultare publică Metodologia de acordare a burselor pentru anul școlar 2024 – 2025. Principalele noutăți sunt: Bursele de merit și...

Trafic blocat pe DN 6, în Bragadiru. Un motociclist a accidentat mortal un pieton

Centrul Infotrafic al Poliţiei Române informează că, joi seara, pe DN 6, în localitatea Bragadiru din judeţul Ilfov, un motociclist a accidentat mortal un...

Lufthansa a evitat o grevă a salariaților chiar de Paște

Compania aeriană germană Lufthansa şi un sindicat care reprezintă personalul de la sol au anunţat miercuri că au ajuns la un acord privind salariile...
Ultima oră
Pe aceeași temă