15.7 C
București
miercuri, 17 aprilie 2024
AcasăSpecialAtlasul frumuseții. Femeile lumii în 500 de portrete

Atlasul frumuseții. Femeile lumii în 500 de portrete

După patru ani, 50 de țări străbătute, sute de apariții în presa din toată lumea și mii de fotografii, Mihaela Noroc și-a spus povestea într-o carte apărută recent la prestigioasa Penguin Books în limba engleză.  

Acum “Atlasul frumuseții. Femeile lumii în 500 de portrete” se pregătește să vadă lumina tiparului și în limba română la Editura Huma-nitas.

Având la origine proiectul fotografic online al autoarei, acest album pre-zintă o poveste fascinantă și tulburătoare în același timp despre demnitate, varietate, autenticitate, putere de a accepta și descoperi frumusețea din noi. “Adevărata frumusețe nu cunoaște granițe“, îi place să spună Mihaelei Noroc. “O poți găsi în Africa sau în Europa, într-un sat sau într-o metropolă, într-un zâmbet, într-un gest, într-o privire intensă, în câteva riduri sau într-o poveste. Frumusețea adevărată se află în diferențele dintre noi și se regăsește peste tot în jurul nostru. Nu ține neapărat de modă, rasă sau statut social“, a explicat autoarea.

Nu e o simplă traducere

Atlasul frumuseții este o emoționantă călătorie în imagini și povești de viață din toate colțurile lumii și a devenit de-a lungul celor patru ani un adevărat fenomen online. Proiectul e urmărit de aproape un milion și jumătate de oameni pe rețelele de socializare și e prezent des în media internațională. Oprah Winfrey, CNN, The Wall Street -Journal, The Guardian, Time, Forbes, Elle, RAI, Sky News sunt doar câteva dintre numele mari care au prezentat pe larg Atlasul frumuseții, transformându-l în unul dintre cele mai mediatizate proiecte artistice create de un român, în zilele noastre.

În carte sunt multe ima-gini și povești care n-au apărut niciodată online. “Atlasul Frumuseții. Femeile lumii în 500 de portrete” nu e varianta tipărită a paginii de Facebook, ci mult mai mult decât atât. „Sunt bucuroasă că ediția românească publicată de Humanitas nu va fi o simplă traducere a celei din limba engleză.

Am -adăugat câteva imagini noi, am lucrat la texte, am creat o nouă copertă și sper că -albumul va avea la fel de mult succes acasă pe cât a avut și peste hotare. Frumusețea, așa cum o percep eu, ne poate învăța toleranța, sinceritatea și bunătatea, iar lumea în care trăim are nevoie de aceste valori mai mult ca niciodată“, a explicat Mihaela Noroc.  

Cele mai citite

SUA va ajuta prudent Ucraina și Israelul

Noile proiecte de ajutor american pentru Ucraina şi Israel, anunţate luni de şeful republican al Camerei Reprezentanţilor, vor fi utile celor două ţări, a...

Rishi Sunak își dorește ca Benjamin Netanyahu să aibă „ sânge rece” după atacul Iranului de sâmbătă

Premierul britanic, Rishi Sunak, l-a chemat marţi pe omologul său israelian, Benjamin Netanyahu, să dea dovadă de "sânge-rece" după atacul Iranului împotriva Israelului din...

Jens Stoltenberg: România are un rol esențial în apărarea flancului estic al NATO

România este esențială pentru apărarea flancului estic al NATO, a spus Jens Stoltenberg, șeful NATO, după discuția avută marți cu președintele Klaus Iohannis, potrivit...
Ultima oră
Pe aceeași temă