13.1 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăSpecialSoluții eficiente pentru reparații rapide

Soluții eficiente pentru reparații rapide

Prin casă tot timpul e ceva de făcut. Ar fi minunat dacă nimic nu s-ar strica, dar uite că iar ai tras prea tare de ștecher și aproape că ai smuls priza din perete, în boxa de la demisol a început să fie umezeală și parcă nici ramele ferestrelor nu mai sunt ce-au fost odată și ar trebui schimbate cu unele noi, mai bune.

Atunci când trebuie să faci o reparație rapidă, cum ar fi să fixezi o priză sau o doză electrică, să cimentezi un traseu pentru cabluri, să oprești micile infiltrații de apă sau să fixezi tocuri de uși sau rame de ferestre ai nevoie de o soluție eficientă.

Recomandarea noastră este să încerci Lampocem de la Mapei, un mortar cu întărire rapidă și contracții controlate, special creat pentru reparații și fixări.

Lampocem cimentează rapid elementele de orice natură, pe suprafețe suport verticale sau orizontale, din beton sau zidărie. Timpul de întărire este foarte scurt: 3 minute, la +20°C.

La numai câteva ore de la aplicare, liantul are o rezistență mecanică înaltă, cu contracții dimensionale insesizabile, iar aceste caracteristici se mențin o perioadă lungă de timp.

Pentru orice reparație poți să apelezi la ajutorul unui meșter, însă dacă vrei să-ți încerci abilitățile de bricoler și să economisești niște bani, iată câțiva pași simpli ca să te descurci singur:

1. Pregătește suportul. Ai grijă să fie curat, fără praf, fără părți deteriorate sau în fază de desprindere. Locul în care vei aplica mortarul trebuie curățat și udat bine, în special dacă suprafața e foarte absorbantă, cum e cazul zidăriei mixte și a cărămizii.

2. Pregătește amestecul. Peste 1 kg de Lampocem se toarnă apă continuu și se amestecă manual, cu mistria, până când obții o pastă perfect omogenă.

3. Aplică amestecul. Ai grijă să-l aplici repede, altfel se întărește!

Pentru fixarea balamalelor, trebuie să umpli locașul cu Lampocem și apoi să inserezi elementele de prindere. La final finisezi cu mistria.

Pentru aplicarea tocurilor ușilor, ferestrelor și a ramelor de orice tip, poziționează tocul și umple locașurile de ancorare cu Lampocem, apoi finisează cu mistria. Va trebui să ții tocul imobilizat timp de câteva ore.

Pentru oprirea infiltrațiilor cu debit redus de apă, pregătește amestecul, apoi așteaptă câteva minute până începe să se întărească. În acel moment  îl aplici în locul prin care iese apa și ții apăsat cu mâna până când are loc priza totală a materialului. Ai grijă să porți mănuși!

Simplu, nu-i așa? Acum te poți lăuda că ți-ai făcut singur reparațiile prin casă, iar prietenii îți vor spune că ești un bun gospodar!

Sursa: casamea.ro

 

 

Cele mai citite

Ce trebuie să ai în vedere atunci când dorești să achiziționezi o barcă?

De la mic la mare, cu toții simțim o atracție deosebită pentru întinderile de apă. Când eram mici, mergeam la râu sau mare și...

Declarațiile lui Ştefan Târnovanu înaintea derby-ului cu Rapid

Ştefan Târnovanu, portarul liderului FCSB, spune că formaţia sa este favorită la câştigarea derby-ului de sâmbătă, cu Rapid, şi că este deja cu gândul...

Emma Răducanu, în sferturile de finală ale turneului de la Stuttgart

Britanica Emma Răducanu s-a calificat în sferturile de finală ale turneului WTA 500 de la Stuttgart, după ce a învins-o în două seturi, cu...
Ultima oră
Pe aceeași temă