15.3 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăSpecialFinisaje care scot bucataria din anonimat

Finisaje care scot bucataria din anonimat

Bucataria, stim bine, este inima casei, iar in apropierea oricarei sarbatori, aceasta devine centrul de comanda. Ce ar fi ca anul acesta sa sarbatoresti Pastele intr-o bucatarie proaspat renovata, cu finisaje noi care s-o puna in valoare?

Citește si: Placi decorative pentru baie care creeaza efectul „WOW”

Trebuie sa recunostem ca de cele mai multe ori bucatariile atrag prin designul mobilierului si accesoriile decorative. Mult mai rar aceasta incapere incanta prin finisaje. Si asta deoarece peretii sunt acoperiti cu banalele placi ceramice monocrome sau cu placi de sticla colorata, daca ne referim la peretele de deasupra blatului de lucru.

Din fericire, exista si alte solutii de finisare a peretilor, nu neaparat mai scumpe, insa mult mai spectaculoase. Una dintre acestea sunt placile de mozaic in stil mediteranean sau cu modele. De exemplu, daca mobilierul nu acopera peretele integral, acesta poate fi finisat cu placi de mozaic care sa ia forma unei flori, frunze etc. Efectul decorativ este incontestabil.

O alta varianta care poate fi luata in calcul sunt placile ceramice tip patchwork. Aceste finisaje pot reprezenta accentele de culoare ale amenajarii. Prin aspectul jucaus si foarte colorat, un perete finisat cu placi tip patchwork va atrage imediat privirile si, cine stie, poate si admiratia musafirilor.

Citește si: Includerea balconului in spatiul de locuit: cum sa termini lucrarile in timp record

Odata ce ai ales si montat noile finisaje, fie ca vorbim de mozaic sau de placi ceramice, ai nevoie de o solutie care sa te ajute sa cureti rapid urmele renovarii, ca sa nu te prinda Pastele cu mizeria in casa.

Iti recomandam Keranet de la Mapei, o solutie pentru curatarea placilor ceramice in urma lucrarilor de montaj. Este foarte eficienta la curatarea sarurilor, eflorescentelor calcaroase, petelor de ipsos, urmelor de chituri de rosturi sau ale adezivilor pe baza de ciment. Solutia de curatare Keranet poate fi gasita sub forma de lichid, sau sub forma de pulbere concentrata pentru cazurile dificile.

Keranet are la baza un acid organic special care are avantajul de a fi foarte eficient impotriva petelor si eflorescentelor. Folosit in mod correct, Keranet nu deterioreaza rosturile dintre placile ceramice, nici daca sunt colorate, dar dizolva si indeparteaza eflorescentele care uneori se formeaza pe suprafata lor.

Mod de aplicare

Inainte de a curata cu Keranet ai grija sa protejezi toate suprafetele care pot fi atacate de stropii de acid.

Daca suprafata ce trebuie curatata este foarte absorbanta (cotto toscano, placi ceramice poroase, beton, tencuieli etc.), inainte de aplicarea Keranet, trebuie sa umezesti foarte bine cu apa.

Poti aplica lichidul de curatare cu un mop sau o perie, lucrand pe fasii. Lasa produsul sa actioneze 5 minute, apoi freaca suprafata cu o perie sau cu un burete abraziv pentru a indeparta orice crusta ramasa si continua sa freci pana cand dispar toate petele.

Et voila! Bucataria ta cea noua este gata, frumoasa si curata. Tot ce mai ai de facut e sa te apuci de copt pasca!

 

Cele mai citite

Liderul ATP a rămas fără antrenor. Djokovic l-a concediat pe Goran Ivanisevic

După începutul dezamăgitor de sezon, în care nu a reușit să cucerească niciun titlu, tenismenul sârb Novak Djokovic a luat o decizie radicală și...

GALERIE FOTO. Iubita lui Kevin Trapp a făcut duș în aer liber

Modelul brazilian Izabel Goulart, una dintre cele mai cunoscute iubite de fotbalist din lume, și-a înebunit milioanele de urmăritori de pe Instagram după ce...

Sectorul turistic se așteaptă la un 2024 puternic, analiză

Turismul internațional este așteptat să recupereze în 2024 pe deplin scăderile din timpul  pandemiei, estimările inițiale indicând chiar o creștere de 2% peste nivelurile...
Ultima oră
Pe aceeași temă