13.2 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăSpecialMaratonul de la București a fost câștigat de un atlet kenyan

Maratonul de la București a fost câștigat de un atlet kenyan

Atletul kenyan Duncan Cheruiyot Koech a câștigat cursa masculină din cadrul celei de-a zecea ediții a Maratonului București, informează Agerpres.

Kenyanul a obținut, duminică, 15 octombrie, un nou record: 2 h 13 min 13 secunde.

La feminin s-a impus etiopiana Almaz Gelana Erba, 2 h 42 min 06 secunde iar românca Ana Veronica Rodean a terminat a treia, în 2 h 57 min 42 secunde.

La această ediție jubiliară a evenimentului, desfășurat pe parcursul a două zile, au participat circa 17.000 de persoane, potrivit organizatorilor, Maratonul București candidând anul acesta pentru obținerea categoriei bronz din partea IAAF, motiv pentru care cursa a fost supervizată de italianul Alessio Punzi.

În cursa masculină, victoria i-a revenit kenyanului Duncan Cheruiyot Koech, campionul din 2010, cu timpul de 2 h 13 min 13 sec, urmat de compatriotul său Hosea Kipkemboi, 2 h 14 min 19 sec, etiopianul Gezahegn Muleta Keneni, 2 h 15 min 02 sec. Primul român a fost Sorin Mîneran, pe locul 7, în 2 h 31 min 59 sec, în timp ce pe locul 8 s-a clasat un alt reprezentant al țării noastre, Gheorghe Constantin Surlea, 2 h 34 min 18 secunde.

La feminin, Almaz Gelana Erba (Etiopia) a câștigat în 2 h 42 min 06 sec, urmată de compatrioata sa Zeritu Begashaw Wakjira, campioana din 2015 și 2016, 2 h 42 20 sec, românca Ana Veronica Rodean a terminat a treia, în 2 h 57 min 42 sec, pe patru s-a clasat Claudia Beatrice Dinu, 3 h 02 min 07 sec, a cincea a fost Laura Diana Popescu, 3 h 08 min 40 sec, a șasea s-a clasat Maria Mihaela Cioveie, 3 h 16 min 55 sec, etc.

La semimaraton (21 km) a câștigat românca Ancuța Bobocel, în 1 h 12 min 29 sec, urmată de Maria Magdalena Velișcu, 1 h 28 min 41 sec, Diana Panta, 1 h 35 min 11 sec, Ioana Nica, 1 h 39 min 18 sec, Violeta Andreea Vlădulescu, 1 h 39 min 38 de secunde.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Pentagonul va aloca 20 de miliarde de dolari pentru a dezvolta avionul de luptă NGAD

Forţele Aeriene ale SUA alocă aproape 20 de miliarde de dolari pentru a dezvolta avionul de luptă NGAD (Next Generation Air Dominance), înlocuitorul pentru...

Guvernul va da un OUG joi prin care numărul funcțiilor de conducere ar putea ajunge la 10% în aparatul de stat

Guvernul urmează să aprobe în şedinţa de joi un proiect de ordonanţă de urgenţă(OUG) privind modificarea unor măsuri fiscal-bugetare, precum posibilitatea stabilirii, în anumite...

Curățenia de primăvară bate la ușă! Pregătește-te cu produse profesionale care să-ți facă munca mai ușoară!

Anotimpul renașterii, cel în care revine prospețimea și aduce cu sine prospețimea și căldura, primăvara este și momentul ideal pentru a face curățenie în...
Ultima oră
Pe aceeași temă