20.8 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăSpecialIrina Begu și Raluca Olaru au câștigat finala probei de dublu la...

Irina Begu și Raluca Olaru au câștigat finala probei de dublu la BRD Bucharest Open. Begu devine prima româncă, după Virginia Ruzici, cu două trofee la același turneu

Irina Begu a câștigat, duminică seară, împreună cu Raluca Olaru, finala probei de dublu la BRD Bucharest Open cu 6-3, 6-3 în fața cuplului Elise Mertens (Belgia) / Demi Schuurs (Olanda), informează Agerpres.

Irina Begu devine astfel prima jucătoare română cu victorii la simplu și dublu în același turneu WTA, după Virginia Ruzici în anul 1985.

Irina Begu, care câștigase cu câteva ore înainte și finala din proba de simplu, 6-3, 7-5 cu Julia Goerges, a reușit să treacă peste oboseala acumulată și să își adjudece al cincilea titlu WTA la dublu, după Rio de Janeiro 2014, Seoul 2014, 's-Hertogenbosch 2013 și Hobart 2012.

La rândul ei, Raluca Olaru se află la al șaptelea titlu la dublu, după Tașkent 2008 și 2016, Acapulco 2011, Nurnberg 2013, Linz 2014 și Hobart 2016.

Primul set al finalei de dublu a durat doar 33 de minute, jucătoarele române conducând cu 3-1, 5-2 pentru ca în final să se impună cu 6-3. Cel de-al doilea s-a încheiat cu același scor, însă a fost diferit prin faptul că perechea belgiano-olandeză a reușit să câștige un ghem pe serviciul româncelor. Partida a durat 1 oră și 18 minute.

Begu și Olaru au făcut 3 duble greșeli față de cele 2 ale adversarelor, reușind 1 as, față de 2 realizate de Mertens și Schuurs.

Pentru victoria de la București jucătoarele române vor primi 12.300 de dolari și 280 de puncte WTA.

Ultima oară când o jucătoare română a câștigat ambele probe ale unui turneu WTA s-a întâmplat în urmă cu 32 de ani. În 1985, Virginia Ruzici se impunea în turneul de la Bregenz (Austria) la simplu, după o finală cu Mima Jausovec (Iugoslavia), scor 6-2, 6-3. În proba de dublu a aceluiași turneu, Ruzici câștiga împreună cu Mima Jausovec în fața perechii Andrea Holikova/Katerina Skronska din Cehia, scor 6-2,6-3.

"A fost o zi lungă, o zi grea, dar în același timp și frumoasă. Încă nu realizez că am două trofee. Probabil mâine sau poimâine voi realiza că am câștigat două trofee la București. A fost o săptămână specială pentru mine, cu meciuri de luptă, cu căldură, am avut de toate. Însă mă bucur că am reușit să îmi regăsesc forma acasă. În finala de simplu am început cu 1-1, față de meciurile precedente, dar m-am trezit repede. Julia Goerges este o jucătoare puternică, știam că servește foarte bine și trebuia să profit atunci când am ocazia pe serviciul ei", a spus Irina Begu, citată de Agerpres.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Preşedintele CJ Prahova, Iulian Dumitrescu, încă 60 de zile de control judiciar

Procurorii anticorupţie au prelungit cu încă 60 de zile măsura preventivă a controlului judiciar faţă de preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Prahova, Iulian Dumitrescu, au...

Tarifele polițelor de asigurare obligatorie rămân plafonate până la 30 iunie 2024

Executivul a aprobat actul normativ promovat de Ministerul Finanțelor și elaborat de Autoritatea de Supraveghere Financiară prin care prelungește cu trei luni perioada de...

Proiect de pace durabilă

Anulată de două războaie în curs, Ucraina și Gaza, și umbrită de conflicte potențiale, precum cel din jurul Taiwanului, pacea este din nou tematizată....
Ultima oră
Pe aceeași temă