13.5 C
București
miercuri, 27 martie 2024
AcasăSpecialIon Ţiriac își apără fostul partener de tenis, după ce a jignit-o...

Ion Ţiriac își apără fostul partener de tenis, după ce a jignit-o pe Serena Williams: “Pe Năstase poţi să-l acuzi de orice, dar nu că e rasist sau xenofob”

Fostul coleg al lui Ilie Năstase în marea echipă de Cupa Davis a României, Ion Ţiriac, îi ia apărarea căpitanului nejucător al echipei de Fed Cup, după scandalul de la meciul cu Marea Britanie, informează vineri Digi Sport.

Ion Ţiriac opinează că decizia de a-l descalifica pe Ilie Năstase poate fi explicată până la un punct, însă prin scoaterea sa din arenă, arbitrii şi-au depăşit atribuţiile.

"Din păcate, puneţi căruţa înaintea cailor. Căpitanul echipei României de tenis, Mr. Năstase, s-a ridicat în picioare şi a spus "domnul arbitru, nu ai voie să o laşi să depăşească cele 20 de secunde între mingi" şi "jucătoarea nu are dreptul să se adreseze direct arbitrului. Căpitanul de echipă e singurul care vorbeşte cu tine". I s-a spus să stea jos, apoi a primit avertisment. Apoi i-a dat al doilea avertisment, fără niciun fel de rezultat. Vine şi arbitrul principal şi e descalificat. Până aici, oarecum au dreptul, dar nu au făcut-o corect. Căpitanul echipei României a spus ce trebuia să spună, a fost foarte corect. Din momentul în care i-au luat titlul, l-au trimis în tribună. Omul s-a dus în tribună. Din momentul ăla, persoana privată Ilie Năstase, care nu este un sfânt, o ştim cu toţii, şi-a dat oarecum în petec şi nu a mai fost Năstase căpitanul echipei", a declarat Ţiriac.

Reacţiile lui Ilie Năstase din timpul întâlnirii cu britanicele, câştigată de România cu 3-2, nu a fost singurul subiect despre care s-a discutat în presa internaţională. Fostul lider mondial a fost acuzat de rasism, după o remarcă la adresa viitorului copil al Serenei Williams.

"Sunt foarte mulţi xenofobi şi paranoici în jurul nostru şi în lumea asta. Ce a spus Năstase despre Serena? Că o să nască un copil. Cel mai bun prieten al lui Ilie, Noah, a făcut un comentariu: "Sunt alături de tine". Pe Năstase poţi să-l acuzi de orice, dar nu că e rasist sau xenofob. Xenofobi sunt cei care au scos acest lucru din context şi l-au mutat în altă parte.

Năstase a făcut clinici cu Arthur Ashe pentru albi, negri, verzi, galbeni şi toate culorile. Noi am trăit mereu împreună cu alte naţiuni, de pe diferite continente. Nu am făcut niciodată diferenţa asta. Scoaterea din context a acestei probleme este o ruşine pentru cei care au făcut-o", a precizat Ţiriac.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

În atacurile asupra infrastructurii energetice ucrainene rușii au cheltuit sute de milioane de dolari

În atacurile asupra infrastructurii energetice din Ucraina ruşii au schimbat tactica, explică analiştii militari, potrivit tvrinfo.ro. Trimit asupra unei ţinte sute de rachete şi drone...

Pui vopsit, pentru a părea proaspăt. Avertismentul șefului ANPC. FOTO

Preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor, Horia Constantinescu, avertizează, în această dimineaţă, că unele firme vopsesc carnea de pui, pentru a o face să...

Rezultate fotbal: România a pierdut cu 2-3 în fața Columbiei. La EURO 2024 va înfrunta Ucraina

Naţionala de fotbal a României a fost învinsă de reprezentativa Columbiei cu scorul de 3-2 (2-0), loc marţi seara, pe Stadionul Civitas Metropolitano din...
Ultima oră
Pe aceeași temă