15.3 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăSpecialCorespondenţă specială de la Roland Garros. Meci spectaculos între două românce. Imagini...

Corespondenţă specială de la Roland Garros. Meci spectaculos între două românce. Imagini exclusive de la antrenamentul Simonei Halep | GALERIE FOTO

Ana Bogdan s-a declarat fericită după două ore și 35 de minute de încleștare cu prietena ei Alexandra Dulgheru. Un meci din calificări demn de tabloul principal, care a ținut publicul cu sufletul la gură.

Mai proaspătă mental, Ana Bogdan s-a impus cu 2-6, 6-3, 7-6 în fața a doar circa 250 de spectatori de toate naționalitățile, pe un soare puternic și pe un vânt, uneori în rafale, care le-a jenat pe cele două competitoare din România.

Deși a părut mai bine pregătită pentru victorie, Ana Bogdan a pierdut primul set la un scor destul de sever, care nu reflectă, însă, fizionomia jocului: echilibrat și cu foarte puține greșeli de ambele părți.

Schimburi foarte lungi, ritm alert, totul sub privirile lui Marius Copil, venit să le încurajeze după antrenamentul de dimineață.

Vizibil enervată, Ana Bogdan a vociferat non-stop în setul 2.

Niciuna dintre fete nu a reuşit să-și facă serviciul vreme de patru ghemuri. Schimburi tot mai lungi, jocuri decise după nenumărate egalități.

Bogdan s-a desprins după 3-3 și două ghemuri câștigate la zero.

Antrenorul spaniol al Alexandrei a strigat la ea mereu: „Vamos Alex!“ Ana s-a menţinut, deși a continuat să fie nervoasă și când câștiga.

Final de set, 6-3 Bogdan, cu Dulgheru care a trimis tot mai multe mingi înalte, ca să se mai odihnească.

Tot mai calmă

Nivelul setului 3 a fost și mai ridicat. Din nou s-a greșit puțin… Bogdan a arătat alură de patinatoare de viteză cu coapsele foarte bine dezvoltate! „Haideeee!“, a strigat tot mai des, uitându-se spre iubitul ei aflat în tribune. (Antrenorul american nu vine decât la Wimbledon). Deși era condusă cu 6-5 pe serviciul Alexandrei, Bogdan a fost din ce în ce mai calmă. A simţit că poate câștiga meciul, în fața unui public tot mai gălăgios. S-a intrat în tie-break, iar Bogdan, mai motivată și mai bine fizic, s-a impus cu 7-5 după un meci superb!  Alexandra Dulgheru nu are ce să-și reproșeze! A luptat cu dârzenie pentru fiecare minge.    

Simona Halep ar putea lipsi de la Roland Garros

Jucătoarea de tenis a anunţat, ieri, că are un ligament rupt şi că sunt 50% şanse să participe la importantul turneu de tenis din Franţa, unde era considerată favorita numărul 1. Totuşi, a precizat că vindecarea merge bine. „RMN-ul arată un ligament rupt după căzătura de la Roma. Voi face tot ce voi putea ca să fiu aptă pentru RG. Medicii spun că şansele sunt 50/50 în acest moment, dar recuperarea a decurs bine de duminică până acum. Vă mulţumesc pentru toată susţinerea arătată în ultimele săptămâni. Rămânem foarte optimişti“, a scris Simona Halep.

Tenismena s-a antrenat totuşi ieri, pentru prima oară, la ora 12 ora Parisului, pe arena centrală de la Roland Garros. Vreme de 60 de minute, cu 3 sau 4 scurte pauze, Simona a trimis lovituri năpraznice de pe fundul terenului, de partea cealaltă a fileului aflându-se antrenorul ei, Darren Cahill. Simbioză perfectă între cei doi, puține indicații, mult calm și concentrare.

În tribune se afla și Virginia Ruzici care, ca și noi, speră că anul acesta să fie anul Simonei. Tenismena visează la primul Grand Slam al carierei, în cazul în care accidentarea nu o va opri să joace la Paris. Zgura din Franța i se potrivește perfect, iar jucătoarea din Constanța este considerată în acest an principala favorită de către specialiștii în tenis.

Foto: Paul Cozighian   

Cele mai citite

Maestrul Victor Rebengiuc și actrița Mariana Mihuț au primit titlul de „ Cetățean de Onoare” al Ploieștiului

Actorii Mariana Mihuţ şi Victor Rebengiuc au primit, miercuri, titlul de cetăţean de onoare al municipiului Ploieşti, în cadrul unei şedinţe extraordinare a Consiliului...

Ministrul Transporturilor: „Contractul pentru încă un lot din secțiunea montană a Autostrăzii A8 intră în licitație”

Compania Naţională pentru Administrarea Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a transmis joi spre validare la Agenţia Naţională pentru Achiziţii Publice documentaţia pentru contractul necesar construcţiei lotului...

Curiozități despre Paștele Catolic: de la tradiții în Marea Britanie până la ouăle de ciocolată din Statele Unite.

Paștele catolic în 2024 se sărbătorește duminică, 31 martie. Iată 12 lucruri interesante despre Paștele Catolic: Fiecare copil din Marea Britanie primește în medie 8,8...
Ultima oră
Pe aceeași temă