13.2 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăSpecialCorespondență specială de la Roland Garros. Al doilea hop pentru Sorana Cîrstea

Corespondență specială de la Roland Garros. Al doilea hop pentru Sorana Cîrstea

Sorana Cîrstea va juca, joi, al doilea meci la Roland Garros, unde sportiva noastră a reușit cea mai bună performanță de până acum din carieră, în 2009, când a ajuns în sferturile de finală.

Deși spune că încă mai are de învățat multe din secretele jocului pe zgură, cele mai bune rezultate din Grand Slem ale Soranei sunt, paradoxal, aici, la Paris, unde a câștigat 12 din cele 20 de meciuri disputate începând cu 2008.

Adversara ei este Carla Suarez Navarro (Spania, 23 WTA), o adevărată specialistă a zgurei, cu 20 de meciuri câștigate și cu două prezențe în sferturile de finală. În 2016, Sorana s-a oprit la primul tur, în vreme ce Carla ajungea până în optimile de finală. “Este un meci dificil, Carla este favorită. E o jucătoare de zgură, dar cred că și eu mi-am îmbunătățit foarte mult jocul pe această suprafață. Ce-i drept, hard-ul rapid din Australia îmi convenea mai mult mie. Însă, eu muncesc ca să mă bat cu toată lumea și, indiferent de adversar, încerc întotdeauna să dau sută la sută. Va fi un meci interesant”, a declarat Sorana Cîrstea, în exclusivitate pentru „România liberă“.

La Australian Open 2017, tenismena româncă o învingea pe Suarez Navarro (7-6, 6-3) în aceeași fază a competiție. “Am pierdut meciul împotriva ei la Australian Open. Sorana are un joc agresiv! Va fi un meci greu pentru mine. Acum ea e bine și pe zgură și va trebui să mă concentrez la maximum! Avem o relație bună și sunt bucuroasă să constat că este din nou în formă”, a precizat şi Carla Suarez Navarro. 
 Paul Cozighian

"Este un meci dificil, Carla este favorită. E o jucătoare de zgură, dar cred că și eu mi-am îmbunătățit foarte mult jocul pe această suprafață.  Ce-i drept, hard-ul rapid din Australia îmi convenea mai mult mie. Însă, eu muncesc ca să mă bat cu toată lumea și, indiferent de adversar, încerc întotdeauna să dau sută la sută. Va fi un meci interesant“, a declarat Sorana Cîrstea.

Cele mai citite

Toți cei 45 de pasageri dintr-un autobuz și-au pierdut viața într-un accident în Africa de Sud

Aproape toţi pasagerii dintr-un autobuz, 45 de persoane, şi-au pierdut viaţa joi în Africa de Sud într-un accident rutier grav, după ce vehiculul în...
Ultima oră
Pe aceeași temă