7.2 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăSpecialAna Bogdan a fost eliminată de Julia Goerges în semifinala BRD Open....

Ana Bogdan a fost eliminată de Julia Goerges în semifinala BRD Open. Goerges va juca finala cu Irina Begu

Jucătoarea română Ana Bogdan (locul 108 WTA) a fost eliminată, sâmbătă, în semifinala turneului de tenis BRD Bucharest Open, cu 6-3, 2-6, 4-6, de favorita numărul 3, Julia Goerges (45 WTA), informează Agerpres.

Julia Goerges o va întâlni pe Irina Begu în finala turneului, dotat cu premii totale în valoare de 226.750 dolari.

Ana Bogdan (24 de ani) a ratat șansa de a accede în prima finală a unui turneu WTA din carieră, cedând în fața adversarei sale după 2 ore și 20 minute.

În primul set, Bogdan a surprins-o pe jucătoarea germană, reușind să preia conducerea cu 4-1 și 5-2, pentru ca după 44 de minute de joc să se impună cu 6-3.

Setul secund însă fost total opus. Jucătoarea română și-a ieșit din ritm, a început să greșească din ce în ce mai mult, iar favorita numărul trei s-a distanțat la 5-0. La acest scor, Ana Bogdan a avut o răbufnire de orgoliu și i-a luat un break jucătoarei germane, făcând 2-5, dar a cedat rapid și setul doi cu 2-6.

În decisiv, Ana Bogdan a fost condusă cu 0-2 și 2-4, a egalat apoi la 4, însă nu a mai putut face față Juliei Goerges și a pierdut cu 4-6.

Pentru participarea în semifinale, jucătoarea română va primi 11.300 de dolari și 110 puncte WTA.

În finala programată, duminică, la Arenele BNR, Julia Goerges (Germania) o va întâlni pe jucătoarea română Irina Begu, cea care a trecut în semifinale de favorita numărul 2, Carla Suarez Navarro.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Coreea de Nord l-a primit pe șeful spionajului rus

O delegație a Biroului de Informații Externe al Rusiei a vizitat capitala nord-coreeană Phenian între luni și miercuri și a discutat despre stimularea cooperării...

Luis Rubiales, fostul președinte al Federaţiei Spaniole de Fotbal, ar putea ajunge la închisoare

Luis Rubiales, fostul preşedinte al Federaţiei Spaniole de Fotbal, riscă să ajungă la închisoare din cauza problemelor ce continuă după finala Cupei Mondiale de...

Se desumflă balonul Green Deal!

În România nu se vorbește deloc despre eșecul reuniunii miniștrilor de mediu din UE cu privire la adoptarea Legii pentru Refacerea Naturii. Deși grupul...
Ultima oră
Pe aceeași temă