13.1 C
București
luni, 18 martie 2024
AcasăSpecialParintii maicutei Irina Cornici cer deshumarea fiicei lor

Parintii maicutei Irina Cornici cer deshumarea fiicei lor

Parintii maicutei Irina Cornici, care a murit in chinuri groaznice dupa ce a fost rastignita pe cruce timp de trei zile la Manastirea “Sfanta Treime” din Tanacu, judetul Vaslui, sustin decizia de deshumare a cadavrului fiicei lor si afirma ca expertiza va demonstra ca tanara era sanatoasa.

La fel ca si celelalte rude ale tinerei, ei cred ca in acest fel se va face dreptate si se va dovedi ca fostul parinte Daniel Corogeanu si cele patru foste maicute sunt vinovati de moartea Irinei Cornici. Mai mult, parintii Irinei sustin ca fata lor era perfect sanatoasa si ca nu se va dovedi, in pofida presiunilor avocatilor lui Daniel Corogeanu, ca moartea acesteia a fost urmarea unor boli patologice. “Fata noastra nu era bolnava. Acest lucru poate fi dovedit cu fisa medicala pe care si-o facuse cu putin timp inainte de a muri pentru a pleca din nou in Germania, unde avea grija de copiii acelei familii de medici. Noi suntem convinsi in continuare ca mobilul uciderii fiicei noastre a fost suma de bani pe care Irina o avea din munca ei in Germania. Oricum, noi o sa ne luptam sa recuperam cele cateva mii de euro care au disparut fara urma si de care nu mai stie nimeni nimic”, a declarat Costica Antohi, tatal maicutei Irina. Daca parintii Irinei Cornici accepta ideea deshumarii tinerei, o parte dintre locuitorii din Perieni, acolo unde este ingropata maicuta, considera ca sufletul ei trebuie lasat sa se odihneasca in pace.

Cerere aprobata

Procurorii instantei supreme au admis, miercuri, cererea de deshumare a maicutei Irina Cornici, in vederea efectuarii unei expertize medico-legale pentru stabilirea cauzelor decesului acesteia. Fostul preot Petru Daniel Corogeanu si cele patru foste maicute – Nicoleta Arcalianu, Adina Ciopraga, Elena Otelea si Simona Bardanas, de la Manastirea “Sfanta Treime”, din comuna Tanacu, acuzati de moartea Irinei Cornici, au venit la Parchetul Inaltei Curti de Casatie si Justitie pentru a li se comunica acceptarea solicitarii de deshumare. Totodata, procurorii au acceptat efectuarea unei expertize psihiatrice in cazul preotului Corogeanu. Acesta a facut, in urma cu cateva saptamani, o cerere de deshumare a maicutei Irina, pentru ca in urma expertizei medico-legale sa se stabileasca nevinovatia lui. Cei cinci au fost arestati preventiv in seara de 22 iunie, sub acuzatiile de omor deosebit de grav si lipsire de libertate, fapte pentru care risca o pedeapsa cu inchisoare de pana la 25 de ani.

Acuzatii grave

Potrivit procurorilor instantei supreme (care au preluat ancheta in cazul Tanacu), ei sunt acuzati ca au provocat moartea maicutei Irina Cornici dupa ce, in cadrul unui ritual de exorcizare, au tinut-o timp de trei zile pe o cruce improvizata, fara mancare si fara apa, legata cu lanturi la maini si la picioare si cu un calus in gura. Cei cinci ar fi recurs la acest gest in timpul unei crize de schizofrenie a tinerei.
Conform unui comunicat difuzat de Biroul de Presa al Parchetului instantei supreme in momentul retinerii celor cinci, raportul legistilor de la Serviciul de Medicina Legala Vaslui releva ca maicuta Maricica Irina Cornici a murit din cauza unui “soc hipovolemic, consecutiv unui mecanism complex tanatogenerator, avand contentie mecanica, lipsa aportului nutritiv si a celui hidric, in conditiile unei agitatii psihomotorii severe si alterarea metabolismului, toate acestea determinand un cerc vicios din care s-ar fi putut iesi doar printr-o interventie medicala de specialitate aplicata in timp util”. Aceeasi sursa a precizat ca la necropsie s-a constatat ca victima avea leziuni traumatice multiple de tipul echimozei si al escoriatiei, care s-au putut produce in conditiile imobilizarii victimei la nivelul antebratelor, abdomenului, toracelui si gambelor, ceea ce a condus la deces.
Fostul preot si cele patru maicute de la Tanacu au fost pusi in libertate pe 27 iulie, ca urmare a deciziei Curtii de Apel Bucuresti. Avocatii fostilor calugari de la Manastirea “Sfanta Treime” sustin ca actele din dosar sunt nule, inclusiv actul medical privind decesul maicutei Irina Cornici, afirmand inca de luna trecuta ca vor cere deshumarea victimei.

Cele mai citite

Comisia Europeană prezintă cele mai puternice computere din UE

Comisia Europeană anunță punerea în funcțiune, în Spania, a unui nou supercomputer și prezintă, în acest context, o listă cu cele mai puternice computere...

Bucureşti, printre oraşele europene cu cele mai scăzute preţuri ale locuinţelor

Bucureşti este unul dintre oraşele din Europa cu cele mai scăzute preţuri ale locuinţelor şi cu cele mai ridicate niveluri ale accesibilităţii achiziţionării acestora, potrivit datelor...

UE finanțează construirea unei fabrici de muniție în România, destinată înarmării țărilor NATO

Comisia Europeană va aloca circa 47 de milioane de euro pentru a se construi, în România, o fabrică de muniție ultramodernă, care va produce...
Ultima oră
Pe aceeași temă