27.2 C
București
marți, 16 aprilie 2024
AcasăLifestyleFoodExclusiv RL PRINT. Ţeapa siciliană dată unei universităţi româneşti

Exclusiv RL PRINT. Ţeapa siciliană dată unei universităţi româneşti

„România liberă” îți oferă miercuri 24 de pagini cu dezvăluiri exclusive, informații și analize în profunzine, opinii şi comentarii pe subiectele zilei, reportaje şi documentare speciale, dar și un supliment special de mică publicitate.

Ţeapa siciliană dată unei universităţi româneşti

Universitatea „Dunărea de Jos” din Galaţi s-a asociat în 2015 cu fundația italiană Proserpina, pentru înființarea unei extensii a Facultății de Medicină la Universitatea Kore, din Sicilia. Doi ani mai târziu, Curtea de Conturi din România a constatat că filiala italiană nu a plătit universității gălăţene suma de 290.000 euro, prevăzută în contract. Banii au apărut brusc abia după ce a început controlul.

Anterior, inclusiv înființarea în Sicilia a extensiei Facultății de Medicină din Galați a provocat un imens scandal în mediile universitare din Italia și în presa italiană, de la „RAI News” la cotidianul „La Stampa”.  Conferința Rectorilor din Italia s-a revoltat, iar Ministerul italian al Educaţiei a cerut în instanță desființarea „extensiei”, însă Tribunalul din Caltanissetta a respins recursul Guvernului de la Roma. 


Europa ne învaţă cum să reformăm Educaţia

Ministerul Educației are șanse să rateze toate țintele asumate la începutul acestui an. După anunțul pompieristic că vom avea o nouă Lege a Educțației până la finalul lui 2017, documentul a fost amânat pentru 2018. Bâlbele și sincopele din acest domeniu pot fi remediate prin asumarea studiului realizat de Organizația pentru Cooperare și Dezvoltare Economică despre învățământul românesc.


România a luat-o „pe contrasens”

Creşterea economică de 5% este nesustenabilă şi provoacă dezechilibre, iar deficitul bugetar este mult prea ridicat, nelăsând spaţiu pentru scenariul de scădere economică. Anul acesta numai România, Franța și Spania vor avea deficit de peste 3%.


Camera Deputaţilor cumpără autoturisme de un milion de euro

25 de mașini și figurează pe lista de achiziții pentru o manifestare a NATO, care va dura câteva zile. Trei dintre acestea vor fi de protocol, în valoare de 120.000 de euro, de 4000cc, cu tapiţerie din piele, scaune încălzite, temperatură reglabilă individual, măsuţe pliabile, cutie frigorifică, geamuri spate şi lunetă fumurii cu jaluzele.Ulterior, achzițiile vor rămâne în dotarea Camerei Deputaților condusă de Liviu Dragnea.


 

Ce mai puteți citi în ziar

Germania construieşte în linişte Armata UE. România şi Cehia o sprijină

Germania îşi schimbă dramatic abordarea în domeniul apărării: integrarea unor brigăzi din ţările  mai mici ale UE în propria armată – scrie „Foreign Policy. România şi Cehia sunt statele care o susţin. În următoarele luni, Brigada 81 Mecanizată a Armatei Române se va alătura Diviziei Forțelor de Reacţie Rapidă, iar Brigada 4 de Intervenţie Rapidă din Cehia va deveni parte a Diviziei 10 Blindate. 


Tăriceanu a câștigat războiul dintre Dragnea și Nicolae

La adăpostul scandalului din PSD, Legea grațierii a trecut tacit de Senat în varianta Guvernului. Această formă este mai avantajoasă pentru cei care au dosare penale, comparativ cu cea votată în Comisia juridică.


Alexander Adamescu a sesizat CSM și Inspecția Judiciară

După un an de tergiversări absurde într-un proces simplu, Alexander Adamescu a decis să sesizeze cele două organisme deoarece, deși este acționar majoritar (cu 74%) al magazinului “Unirea”, nu reușește să administreze mall-ul din centrul Capitalei. Problema este că mai mulți judecători ai Tribunalului București refuză, practic, să ia act de faptul că în fruntea Consiliului de Administrație al “Unirea” se află o persoană care nu are susținerea acționarului majoritar.


Nu ratați ediția print de joi. Doar la chioșcuri și prin abonament. Nou: poți citi România liberă și on line, în format pdf. (aici

Cele mai citite

Klaus Iohannis participă la reuniunea extraordinară a Consiliului European

Președintele României, Klaus Iohannis, va participa, în perioada 17-18 aprilie 2024, la reuniunea extraordinară a Consiliului European, care va avea loc la Bruxelles, Regatul...

Aproape jumătate din angajați sunt nemulţumiţi şi foarte nemulţumiţi de actualul loc de muncă

Aproape 41% dintre angajaţi sunt nemulţumiţi şi foarte nemulţumiţi de actualul loc de muncă, salariul, relaţia cu managerul şi lipsa recunoaşterii profesionale fiind principalele...

Echipamente agricole esențiale pentru o fermă

Echipamentele agricole sunt indispensabile pentru o activitate prosperă. Acestea sunt necesare pentru optimizarea proceselor, precum și pentru obținerea unor producții de calitate, indiferent că...
Ultima oră
Pe aceeași temă