19.6 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăSpecialÎn SUA se comercializează primul comprimat electronic

În SUA se comercializează primul comprimat electronic

Statele Unite au autorizat comercializarea primului comprimat electronic, ce poate indica dacă un pacient și-a luat tratamentul și când anume. Senzorul aflat în pilulă emite un semnal care permite determinarea orei și datei când a fost luat un anumit medicament.

Acest sistem de monitorizare este autorizat pentru a fi folosit în tratamentul unor afecțiuni precum schizofrenia, episoadele maniacale și tulburările bipolare. Medicamentul se numește Aripiprazol și este comercializat, din 2002, sub denumirea de Abilify. Versiunea electronică este comercializată sub numele Abilify MyCite.

După ce este înghițit, senzorul din pastilă, fabricat din cupru, magneziu și siliciu, produce un semnal electric atunci când vine în contact cu lichidele din stomac. După câteva minute, semnalul este captat de receptorul care se găsește într-un plasture lipit pe cutia toracică.

Plasturele, care trebuie schimbat în fiecare săptămână, transmite informația către o aplicație de pe telefonul mobil, care le permite bolnavilor să-și monitorizeze tratamentul.

Pacienții au, de asemenea, posibilitatea să-și autorizeze medicul să acceseze aplicație prin intermediul internetului.

''Posibilitatea monitorizării administrării medicamentelor prescrise este utilă pentru persoanele care suferă de boli psihice'', explică Mitchell Mathis, directorul diviziei de tratamente psihiatrice din centrul de cercetare și evaluare a medicamentelor din cadrul FDA.

Agenția medicamentelor subliniază însă că acest sistem nu și-a demonstrat încă eficacitatea în a îmbunătăți administrarea regulată a medicamentelor.

Abilify MyCite este comercializat de către compania farmaceutică japoneză Otsuka Pharmaceutical Co., iar senzorul și plasturele sunt fabricate de compania americană Proteus Digital Health.

Cele mai citite

Pentagonul va aloca 20 de miliarde de dolari pentru a dezvolta avionul de luptă NGAD

Forţele Aeriene ale SUA alocă aproape 20 de miliarde de dolari pentru a dezvolta avionul de luptă NGAD (Next Generation Air Dominance), înlocuitorul pentru...

Dacă vor avea pe ele avioane F-16 ale Ucrainei, Rusia amenință că va ataca baze militare din România

Liderul de la Kremlin, Vladimir Putin, a amenințat că Rusia va ataca viitoarele avioane F-16 ale Ucrainei chiar dacă aeronavele se vor afla în...

Ploiești #LetsPLAY – Capitala Tineretului din România 2024: Conferința „ 26 Martie – 143 de ani de la proclamarea Regatului României. „75 ani de...

COMUNICAT DE PRESĂConferințele „ Tinerii și Monarhia” Fundația Județeană pentru Tineret Prahova, Asociația Eurospirit, Primăria Municipiului Ploiești și Casa de Cultură „I.L. Caragiale” a Municipiului...
Ultima oră
Pe aceeași temă