19.6 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăTechVosganian - Titlul moțiunii PNL vine dintr-o recuzită nazistă și rasială

Vosganian – Titlul moțiunii PNL vine dintr-o recuzită nazistă și rasială

Deputatul Varujan Vosganian a spus sâmbătă, într-o conferinţă de presă la Iaşi, că titlul moţiunii de cenzură iniţiate de liberali este ”ridicol” şi ”vine dintr-o recuzită nazistă şi rasială”.
 
”Am lecturat cuprinsul acestei moţiuni de cenzură. Titlul mi se pare ridicol. Vine dintr-o recuzită nazistă. Eu i-am rugat de mai multe ori pe colegii noştri din Parlament să nu evoce prin sintagmele folosite experienţele cele mai triste ale secolului XX. Vă reamintesc faptul că această asociere între ciumă şi categorii sociale a fost creată pentru a netezi calea legilor rasiale de la Nurnberg, atunci când minoritatea evreiască a fost asemuită cu nişte animale care produc ciumă. A fost o ruşine a secolului XX. Asocierea aceasta dintre categorii sociale, dintre reprezentări politice şi o molimă de acest fel nu face decât să ne aducă aminte de acea recuzită de natură nazistă şi rasială”, a spus deputatul ALDE.
 
Vosganian a spus că îi pare rău că opoziţia a ales să catalogheze astfel majoritatea parlamentară, întrucât îi jigneşte pe cei care au votat partidele din arcul guvernamental.
 
”Îmi pare rău că opoziţia găseşte o astfel de modalitate de a cataloga majoritatea parlamentară, care în fond este opţiunea majorităţii celor care au votat. Şi dacă majoritatea românilor este purtătoare de molimă, atunci mi se pare că opoziţia nu a găsit calea cea mai potrivită de a se exprima. Sintagma aceasta găsită în titlul moţiunii de cenzură descalifică moţiunea de cenzură. Este cel mai serios lucru pentru ca moţiunea de cenzură trebuie respinsă, ca să fie clar un avertisment pentru cei care doresc să reînvie agresiuni, sintagme şi viziuni dintre cele mai amare şi mai ruşinoase ale secolului XX”, a mai declarat Varujan Vosganian.
 
Vicepreşedintele ALDE susţine că moţiunea opoziţiei are un deznodământ ”anunţat”, adică va fi respinsă în Parlament.
 
Liberalii au înregistrat vineri la Parlament moţiunea de cenzură intitulată ”PSDragnea, în campanie mumă, la putere ciumă”, în textul căreia fac inventarul ”minciunilor”, al ”nerealizărilor” şi al măsurilor care, arată ei, au destabilizat economia în cele zece luni de când coaliţia PSD – ALDE a preluat guvernarea. Moţiunea a fost semnată de 148 de parlamentari de la PNL, USR, PMP şi independenţi.
 

Cele mai citite

Casa Albă a reprogramat întâlnirea anulată de Netanyahu de la Washington

Decizia vine în contextul în care Karine Jean-Pierre, secretarul de presă al Casei Albe, a anunţat că premierul Israelului, Benjamin Netanyahu, a revenit asupra...

Modificări ale liniilor STB 90 și 201

Începând de sâmbătă, 30.03.2024, traseele liniilor urbane 90 și 201 se comasează, urmând ca noul traseu organizat între terminalele „Arena Națională” și „Semănătoarea” să...

Te confrunți cu durere la nivelul genunchiului? Cum recunoști ruptura de menisc și ce poți face pentru a o trata

Durerile articulare pot apărea foarte frecvent ca urmare a unei serii largi de cauze și factori de risc, ceea ce înseamnă că pentru a...
Ultima oră
Pe aceeași temă