27.2 C
București
marți, 16 aprilie 2024
AcasăTechDragnea și Tăriceanu stabilesc, la Mamaia, prioritățile Guvernului Tudose: Legile Justiției, acciza...

Dragnea și Tăriceanu stabilesc, la Mamaia, prioritățile Guvernului Tudose: Legile Justiției, acciza la carburanți și Pilonul II de pensii. Șeful ALDE: Capitalul românesc este fugărit cu DNA-ul

UPDATE 16.35: Liderii coaliției de guvernare PSD – ALDE au convenit sâmbătă, la Mamaia, constituirea unui sistem integrat de comunicare PSD – ALDE – Guvern – Parlament, a anunțat liderul PSD, Liviu Dragnea, potrivit Agerpres.

„Sunt probleme în primul rând de comunicare între Guvern și partide, între partide și Guvern și în cadrul grupurilor parlamentare și între membrii comisiilor de specialitate din Parlament. Am convenit astăzi — este o decizie importantă — să avem un sistem integrat și compact de comunicare PSD — ALDE — Guvern — Parlament în așa fel încât măsurile legislative, guvernamentale care se iau să poată să fie comunicate în timp real sau poate de la stadiul de intenție, și noi să le putem comunica în mod coerent și noi și colegii care au apariții publice", a precizat Dragnea, care a participat la o ședință a conducerii ALDE„

Totodată, el a mai precizat că există o discuție care trebuie să fie încheiată săptămâna viitoare, referitoare la responsabilitățile care vor trebui alocate secretarilor de stat.

„Vom avea analize serioase asupra responsabilităților care au fost alocate fiecărui secretar de stat. Va fi o discuție cinstită și așezată funcție de dorințele și capacitățile fiecăruia, o discuție pe care o vom avea cu miniștrii. De asemenea dacă vor apărea probleme la nivel local, deocamdată nu sunt. Am stabilit un sistem de comunicare și de intervenție în așa fel încât aceste probleme să se regleze pe fond. Nu există tensiuni în coaliție. (…) Relația dintre mine și Călin Popescu-Tăriceanu este una foarte solidă, foarte sinceră și foarte puternică și pe această relație se bazează și relațiile din coaliție și susținerea majorității parlamentului", a mai spus liderul PSD.


 

Călin Popescu Tăriceanu: Pentru moment, nu se mai elimină impozitul pe dividende

Șeful ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a precizat, sâmbătă, că măsura eliminării impozitului de dividende va fi introdusă când va permite economia, potrivit Mediafax.

„În ceea ce priveşte eliminarea impoztului pe dividende, măsura va fi luată, dar nu în acest moment. Va fi luată când condiţiile bugetare vor fi ameliorate”, a spus Tăriceanu, la Mamaia.

Potrivit șefului Senatului, în acest moment, economia nu permite introducerea unei astfel de măsuri,

„Nu ne permite economia. Trebuie să existe un echilibru între venituri şi cheltuieli (…). Diminuarea veniturilor ar creşte aceste dezechilibru. Pe măsură ce economia progresează, nivelul resurselor la buget va creşte şi va veni momentul să adoptăm această măsură. Şi această măsură, dacă o adoptăm, voi fi extrem de bucuros. Dar şi acum mediul de afaceri are un bun tratament, favorabil din partea statului. O minimă prudenţă în actul de guvernare te face să acţionezi cum acţionăm noi acum”, a spus Tăriceanu.

Totodată, el a mai afirmat că, în România, capitalul românesc este „fugărit cu DNA-ul” şi îndepărtat, făcându-se astfel loc numai pentru companiile străine.

„Nu vreau ca România să rămână în continuare o ţară care este predominant furnizoare de forţă de muncă ieftină, dar bine pregătită, o piaţă de desfacere pentru companiile străine, o zonă în care capitalul românesc este fugărit cu DNA-ul şi îndepărtat şi facem loc numai pentru companiile străine”, a precizat Tăriceanu. 


La întâlnirea de la malul mării au fost convocați și membrii Guvernului, care vor prezenta, în acest week-end, actele normative pe care intenționează să le adopte, transmite Mediafax.

În cursul zilei de sâmbătă, va avea loc o reuniune a CExN al PSD, dar şi o reuniune a structurii similare a ALDE, respectiv Biroul Politic Executiv, la care va participa şi liderul social-democrat Liviu Dragnea. După amiază, vor fi convocaţi în şedinţă şi parlamentarii PSD, în cadrul grupurilor parlamentare.

Duminică este programată o nouă reuniune a CExN a PSD, la care vor fi chemaţi şi miniştrii.

„Va fi o toamnă cu activitate bogată legislativă, cu legi importate dezbătute şi aprobate în Parlament – Legea parteneriatului public-privat, Legea prevenţiei, legea prin care se înfiinţează Fondul Severan de Dezvoltare şi Investiţii, legile justiţiei şi alte legi la care se lucrează în cadrul coaliţiei şi a Guvernului – Legea pensiilor, care este o lege extrem de importantă. Vom discuta în week-end şi alte priorităţi legislative”, anunţat, vineri, liderul PSD Liviu Dragnea.

El a spus că la Mamaia se va discuta, în cadrul coaliţiei, şi despre propunere ALDE de înfiinţare a Autorităţii independente de interceptare a convorbirilor.

„Vom discuta despre această propunere în week-end. Voi discuta cu colegii în partid. Nu am automat ceva împotrivă, dar o să vedem care sunt detaliile. Ideea nu mi se pare greşită”, a spus Dragnea.

El a anunţat şi faptul că Guvernul va prezenta coaliţiei şi parlamentarilor PSD şi ALDE punctul de vedere privind Pilonul II şi introducerea accizei.

„În week-end Guvernul ne va prezenta punctul de vedere şi despre Pilonul II, şi despre acciză, şi despre alte măsuri guvernamentale adoptate sau pe care intenţionează să le adopte”, a spus Dragnea.

Cele mai citite

Cristiano Bergodi, OUT de la Rapid! Cine preia interimatul în Giulești

Rapid București s-a despărțit de comun acord de antrenorul italian Cristiano Bergodi, după o serie negativă de patru înfrângeri consecutive, în primele patru etape...

Ce Este TOKERO Level Up Token? Tot Ce Trebuie Să Știți + Bonus!

Crypto exchange-ul românesc Tokero nu numai că și-a consolidat poziția pe piața financiară digitală, dar se pregătește să facă un pas uriaș înainte cu...

Armata israeliană: victimele atacului de la consulatul iranian din Damasc erau teroriști angajați împotriva Israelului

Purtătorul de cuvânt al armatei israeliene a afirmat luni că victimele atacului care a vizat consulatul iranian la Damasc pe 1 aprilie erau "terorişti"...
Ultima oră
Pe aceeași temă