11.5 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăTechDeputatul Raețchi (PNL) cere senatorilor PSD din Comisia de Apărare să participe...

Deputatul Raețchi (PNL) cere senatorilor PSD din Comisia de Apărare să participe la avizarea achiziției rachetelor Patriot

Deputatul PNL Ovidiu Raețchi, le transmite senatorilor PSD din Comisia de Apărare, printr-un comunicat remis duminică Agerpres, că siguranța națională a României e esențială și ei trebuie să participe, luni, la ședința Comisiei pentru avizarea achiziției sistemelor de rachete Patriot.

"Interesele personale ale lui Liviu Dragnea sunt secundare, siguranța națională a României e esențială. Mâine, la Senat, trebuie avizat sistemul Patriot. Vicepreședintele Comisiei de Apărare, deputatul liberal Ovidiu Raețchi, a adresat un mesaj senatorilor PSD din Comisia de Apărare, cu o zi înainte de avizul decisiv privind cumpărarea sistemelor de rachete Patriot. În urmă cu o săptămână, aceștia au absentat fără explicații de la avizarea acestui proiect", evidențiază comunicatul deputatului PNL.

Raețchi arată că absența senatorilor PSD de la ședința de marți a Comisiei de Apărare "a surprins și a îngrijorat opinia publică din România", în condițiile în care această temă reprezintă o prioritate de securitate.

"Stimați colegi, absența dumneavoastră în grup de la ședința de marți în care urma să fie avizat proiectul Patriot a surprins și a îngrijorat opinia publică din România. Nicio o explicație nu s-a dovedit credibilă și satisfăcătoare, în condițiile în care această temă reprezintă, printr-un acord politic național, o prioritate de securitate. Faptul că absența venea la numai câteva ore după apariția unui dosar extrem de grav pe numele lui Liviu Dragnea a ridicat semne legitime de întrebare, vorbindu-se deschis în media despre șantaj", afirmă deputatul Ovidiu Raețchi.

Totodată, parlamentarul liberal spune că "niciun interes personal al domnului Liviu Dragnea nu poate fi mai presus de siguranța națională a României și de credibilitatea ei pe plan internațional".

"În acest context, în preziua unei noi ședințe care nu se poate solda cu un alt fiasco, doresc să vă transmit, stimați colegi, că niciun interes personal al domnului Liviu Dragnea nu poate fi mai presus de siguranța națională a României și de credibilitatea ei pe plan internațional.

Orice sugestie, oricât de discretă, privind blocarea sau întârzierea programului de modernizare a Armatei Române, trebuie respinsă ferm și denunțată public (…) Dacă domnul Dragnea alege să trimită în ridicol imaginea PSD prin tot soiul de mesaje conspiraționiste și izolaționiste este, în ultimă instanță, dreptul lui.

Dacă însă domnul Dragnea încearcă jocuri personale pe marginea intereselor naționale, aceasta e o problemă gravă", consideră Ovidiu Raețchi, potrivit comunicatului menționat.

El concluzionează că este "esențial" senatorii PSD membri ai acestei comisii să participe la adoptarea acestui proiect de înzestrare a Armatei Române.

"Iată de ce este esențial ca mâine, stimați colegi, deasupra oricăror indicații politice neoficiale, să adoptați unul din proiectele de modernizare care vor face din Armata Română o forță regională credibilă și respectată, cât și un partener NATO care își duce angajamentele până la capăt", mai spune deputatul PNL.

Proiectul privind achiziția rachetelor Patriot va fi adoptat luni de Senat, iar marți va ajunge la Cameră, a declarat președintele PSD, Liviu Dragnea, joi seară, la Băile Herculane. Întrebat dacă achiziția rachetelor Patriot este în pericol, liderul PSD a replicat: "Hai să fim serioși".

În ceea ce privește prezența la București a secretarului de stat american Rex Tillerson, premierul Mihai Tudose a spus joi că știa despre aceasta, oficialul SUA fiind întâmpinat de ministrul Teodor Meleșcanu.

"A fost trimisul Guvernului să-l întâmpine ca omolog. Dl Tillerson este ministrul de Externe al SUA", a adăugat premierul. Și Uniunea Salvați România a acuzat majoritatea PSD — ALDE că încearcă, prin absența reprezentaților săi din Comisia de apărare a Senatului, să blocheze în Parlament legea de achiziție a primului sistem de rachete Patriot și că "periclitează" astfel Parteneriatul strategic cu SUA.

Cele mai citite

Toți cei 45 de pasageri dintr-un autobuz și-au pierdut viața într-un accident în Africa de Sud

Aproape toţi pasagerii dintr-un autobuz, 45 de persoane, şi-au pierdut viaţa joi în Africa de Sud într-un accident rutier grav, după ce vehiculul în...

Tendințe de Culori și Materiale pentru 2024: O Privire Asupra Designului Interior

Anul 2024 aduce o schimbare notabilă în preferințele de culori și materiale în lumea designului interior, reflectând o nevoie crescândă de confort, sustenabilitate și...

Toți cei 45 de pasageri dintr-un autobuz și-au pierdut viața într-un accident în Africa de Sud

Aproape toţi pasagerii dintr-un autobuz, 45 de persoane, şi-au pierdut viaţa joi în Africa de Sud într-un accident rutier grav, după ce vehiculul în...
Ultima oră
Pe aceeași temă