20.8 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăSportVictor Ponta susţine că Florian Coldea "era mai prieten cu Liviu Dragnea,...

Victor Ponta susţine că Florian Coldea “era mai prieten cu Liviu Dragnea, eu eram mai prieten cu George Maior”

Deputatul Victor Ponta a susţinut, la postul de televiziune TVR1, că în relația cu fosta conducere a SRI liderul PSD, Liviu Dragnea, era mai apropiat de generalul Florian Coldea, în timp ce el era prieten cu George Maior, actualul ambasador al României în Statele Unite ale Americii.

"Coldea era mai prieten cu Liviu, eu eram mai prieten cu George Maior", a afirmat Ponta luni seara la TVR1, într-o discuție pe tema dezvăluirilor făcute în mass-media de colonelul SRI Daniel Dragomir.

Însă, Ponta a ținut să precizeze că nu a discutat niciun moment cu George Maior despre partidul pe care intenționează să-l înființeze.

"Se tot duc tot felul de răspândaci: Ponta cu Maior vor să facă nu știu ce partid. N-am vorbit niciodată, în viața mea, despre un proiect politic cu Maior. De ce apare tot timpul băgat în față Maior cu chestia asta? Maior a fost în România și nici nu ne-am văzut, când a fost la adunarea ambasadorilor", a spus Ponta.

Pe de altă parte, fostul prim-ministru social-democrat a relatat despre cum a fost numită Codruța Kovesi în funcția de procuror-șef al DNA în 2013, afirmând că se aflau lângă el în momentul în care a fost făcută nominalizarea Liviu Dragnea, Gabriel Oprea și alte trei persoane, cărora nu le-a dat numele pentru că nu sunt în politică.

"În 2013, Bau-Bau cu care luptau PSD și Antena 3 era Daniel Morar și eu m-am dus acolo și Băsescu o ținea cu Daniel Morar, eu o țineam să nu fie. De ce nu mă cheamă la Comisia SRI? Păi era lângă mine Dragnea (…) când am decis să o numim. (…) Dl Dragnea m-a susținut public și a spus că e o propunere bună", a spus Ponta.

Întrebat de ce, anterior, a acceptat să o numească pe Kovesi la Bruxelles, Ponta a răspuns: "Au fost niște rugăminți, de la alți oameni. Nu vreau să dau detalii, poate mă cheamă la comisie și o să le dau acolo. În general am avut foarte multe discuții informale și nu-mi place să dau din casă".

Totodată, Ponta a spus că "mai e o minciună" vehiculată în spațiul public, și anume că el ar fi dat-o afară pe Mona Pivniceru pentru că în 2013 n-a vrut să accepte numirea Codruței Kovesi la DNA. Fostul premier a explicat că a fost o înțelegere cu Mona Pivniceru să ocupe funcția de ministru al Justiției până se eliberează un post la Curtea Constituțională, unde aceasta a și fost numită judecător.

Cele mai citite

Cinci legi au fost promulgate de președintele Iohannis. Chirițoiu rămâne șef al consiliului Concurenței până în 2026

Președintele Klaus Iohannis a promulgat în cursul zilei de azi cinci legi. Este vorba printre altele despre legea hărțuirii la locul de muncă, dar...

Ploiești #LetsPLAY – Capitala Tineretului din România 2024: Conferința „ 26 Martie – 143 de ani de la proclamarea Regatului României. „75 ani de...

COMUNICAT DE PRESĂConferințele „ Tinerii și Monarhia” Fundația Județeană pentru Tineret Prahova, Asociația Eurospirit, Primăria Municipiului Ploiești și Casa de Cultură „I.L. Caragiale” a Municipiului...

România deschide dosare penale pentru spectacolele pirotehnice de pe stadioane; Ungaria se mândrește cu ele. FOTO

În țara noastră, introducerea de articole pirotehnice pe arenele sportive este interzisă, iar președintele FC Rapid București, Daniel Nicolae, și un lider galeriei giuleștene...
Ultima oră
Pe aceeași temă