14.6 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăSportCum își vede viitorul Mișu Negrițoiu: Prefer să ies din ASF scos...

Cum își vede viitorul Mișu Negrițoiu: Prefer să ies din ASF scos de politicieni decât să fiu scos de DNA

Preşedintele Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF), Mişu Negriţoiu, a declarat, miercuri, că nu este îngrijorat de eventuala sa revocare din funcţie, întrucât el preferă să fie „demis de politicieni în loc să fie scos de DNA”, informează Mediafax.

„Se discută acum, în Parlament, un aşa-zis raport de evaluare, dar acel raport este făcut de patru comisii din legislatura anterioară şi nu este revalidat de actualele comisii. Nu cred că vor să pună pe cineva anume în locul meu, ba dimpotrivă, cred că au o problemă – cine să vină la ASF”, a spus Mişu Negriţoiu.


Citește și: Culisele ședinței în care Mișu Negrițoiu a scăpat de revocare: Groparul asigurărilor a fost salvat de fuga aleșilor

Parlamentul nu a reușit, nici marți, să îl revoce pe Mișu Negrițoiu din fruntea Autorității de Supraveghere Financiară (ASF), după o ședință a plenului reunit care ridică numeroase semne de întrebare. Astfel, pe ordinea de zi se afla un raport de revocarea acestuia, întocmit de comisiile de specialitate în luna octombrie a anului trecut.


El a precizat că nu va pleca din funcţie din proprie iniţiativă, ci va aştepta să vină o decizie politică pe care, însă, o va contesta. „Orice hotărâre care se va lua este ilegală şi contestabilă la Curtea Constituţională. De altfel, toate deciziile luate de comisiile parlamentare în legătură cu activitatea Consiliului ASF au fost infirmate – nu m-aş mira ca şi în cazul meu să se întâmple acelaşi lucru”, a spus preşedintele ASF.

Birourile permanente reunite au aprobat, marţi, ca Raportul privind propunerea de revocare a lui Mişu Negriţoiu din funcţia de preşedinte al ASF să figureze pe ordinea de zi a plenului comun din cursul zilei, a precizat vicepreşedintele Senatului, Claudiu Manda, după şedinţa BPR.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Părerea românilor despre cazinourile pe bani reali

În momentul de față se discută foarte mult la nivel național despre cazinouri și platforme care oferă jocuri pe bani reali. Operatorii de jocuri...

Litoralul românesc are o nouă stațiune: Mamaia Nord

Plajele naturale largi, cu nisip fin, spațiile de cazare noi sau proaspăt renovate, evenimentele pregătite special pentru sezonul 2024 și o gamă extrem de...

Marseille, Atalanta, AS Roma și Bayer Leverkusen s-au calificat în „careul de ași” al Europa League

Olympique Marseille, Atalanta Bergamo, AS Roma și Bayer Leverkusen s-au calificat joi seară în semifinalele Europa League, după meciurile din manşa secundă a „sferturilor”. Liverpool...
Ultima oră
Pe aceeași temă