15.3 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăSportControl OPC în restaurante de pe litoral. S-au găsit o rață congelată...

Control OPC în restaurante de pe litoral. S-au găsit o rață congelată cu tot cu pene și produse expirate de un an

Mizerie, produse expirate de un an de zile, ba chiar şi o raţă congelată cu tot cu pene au fost descoperite, joi, de comisarii de la Protecţia Consumatorilor la două terase, aflate în zona Cazino, din staţiunea Mamaia, transmite Mediafax.

Drept urmare, activitatea acestor localuri a fost suspendată.

Directorul general al OPC, Paul Anghel, care a coordonat controlul la terasele şi restaurantele din staţiunea Mamaia, a declarat, joi, presei, că la două dintre acestea, Balans şi Azzuro, au fost descoperite adevărate focare de infecţie, mizerie de nedescris în bucătării şi în zonele de lucru, carne şi mici expiraţi şi chiar o raţă întreagă, cu tot cu pene, pusă la păstrare într-un congelator.

De asemenea, comisarii au mai descoperit la punctul de lucru al unei alte societăţi că vânzătorii pretindeau că ar fi comercializat sucuri naturale, dar, de fapt, acestea erau doar substanţe chimice, unele dintre ele chiar periculoase şi, mai mult decât atât, expirate de un an.

„O locaţie din zona Cazino faleză oferea gratuit mostre din aceste <poţiuni>, în principal copiilor, îndemnând totodată părinţii să cumpere un produs fresh natural. În depozit nici urmă de fructe, ci doar bidoane, unele expirate de câteva luni, cu siropuri concentrat cu diverse arome şi culori. Pe lângă amenda aferentă, de 13.000 de lei, punctul de lucru a fost sancţionat complementar cu oprirea temporară a prestării de serviciu până la remedierea abaterilor constatate”, a spus Paul Anghel, care a precizat că în componenţa siropurilor se aflau şi aditivi alimentari periculoşi, interzişi în unele state ale UE.

„Aditivul alimentar aflat în compoziţia siropului era E133. E133 este un aditiv alimentar periculos, ce este interzis în peste 10 ţări din Uniunea Europeană. Doza maximă admisă a fost scăzută treptat de la 12,5 mg/kg corp, în 1975, la 10 mg în 1985, iar în 2010, la 6 mg. Această scădere s-a datorat noilor studii ce au avut ca scop determinarea efectelor E133 asupra organismului. (…) Albastru briliant devine foarte periculos atunci când este expus la temperaturi ridicate, producând gaze toxice. Poate afecta negativ atenţia şi activitatea copiilor, fapt care trebuie adus la cunoştinţa părinţilor la locul de comercializare”, a mai precizat Paul Anghel.

Anghel a mai spus că ar trebui ca populaţia să cunoască atât locaţiile ce au fost sancţionate, dar şi abaterile pentru care au fost aplicate sancţiunile.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

USR: Guvernul Ciolacu minte când spune că ia măsuri în favoarea consumatorilor şi că scade facturile românilor

Reprezentanţii USR consideră că Guvernul PSD-PNL ''minte'' atunci când spune că reduce facturile românilor şi că, de fapt, continuă să întreţină schema prin care oamenii...

Pentagonul va aloca 20 de miliarde de dolari pentru a dezvolta avionul de luptă NGAD

Forţele Aeriene ale SUA alocă aproape 20 de miliarde de dolari pentru a dezvolta avionul de luptă NGAD (Next Generation Air Dominance), înlocuitorul pentru...

Lufthansa a evitat o grevă a salariaților chiar de Paște

Compania aeriană germană Lufthansa şi un sindicat care reprezintă personalul de la sol au anunţat miercuri că au ajuns la un acord privind salariile...
Ultima oră
Pe aceeași temă