13.7 C
București
marți, 26 martie 2024
AcasăSpecialGuvernarea Tudose, în 10 declarații contradictorii | OPINIE

Guvernarea Tudose, în 10 declarații contradictorii | OPINIE

„Vom introduce impozitarea veniturilor pentru toate companiile din România (impozit pe cifra de afaceri) începând cu 1 ianuarie 2018. Acest impozit va înlocui impozitul pe profit și va avea 2 sau 3 trepte de impozitare“ – programul de guvernare al Cabinetului condus de Mihai Tudose. Treptele de impozitare vor fi de 1%, 2% și 3% pe cifra de afaceri – ministrul Finanțelor, Ionuț Mișa, 29 iunie 2017.

„Am reiterat din nou foarte ferm că nu vom introduce acel impozit suplimentar pe cifra de afaceri, că suntem predicti­bili în ceea ce privește sistemul financiar-fiscal (…). Acesta era ca o coasă“, nu puteai să alegi firele pe care le tai, fiind afectate şi firmele care plătesc corect impozit pe profit – premierul Mihai Tudose, 17 iulie 2017.

„[Taxa de solidaritate] va fi aplicată persoanelor fizice, persoane care câştigă foarte mult, care beneficiază de o mul­ţime de lucruri din partea statului şi care înţelegem că funcţionează în toată lumea, să plătească peste un anumit prag valoric o taxă în plus de solidaritate cu statul, care i-a oferit prilejul să câştige atâţia bani“ – Mihai Tudose, 17 iulie 2017.

„Concluzia, astăzi, este că putem să o trecem (taxa de solidaritate – n.m.) la discutate și uitate. Deocamdată, nu avem alte măsuri în ceea ce privește taxe și impozite pentru populație“ – prim-ministrul Mihai Tudose, 25 iulie 2017.

„La benzina fără plumb, acciza ur­mează să crească de la 2.151,13 lei/tonă, respectiv 1.656,36 lei/1.000 litri la 2.643,39 lei/tonă, respectiv 2.035,40 lei/1.000 litri. La motorină, acciza urmează să crească de la 1.796,53 lei/tonă, respectiv 1.518,04 lei/1.000 litri la 2.245,11 lei/tonă, respectiv 1.897,08 lei/1.000 litri“ – nota de fundamentare a actului prin care s-a stabilit creșterea accizelor la combustibil, în medie, cu 45 de bani pe litru, 9 august 2017.

„Eu nu știu de unde tot scoateți lucrul acesta. Spuneți-mi și mie cine v-a spus dumneavoastră?… Nu, ele vor rămâne pe modelul actual, toate taxele de genul acesta – CAS, CASS – vor fi plătite de angajator“ – Mihai Tudose, 25 iulie 2017.

„În momentul în care contribuțiile sunt transferate la nivelul angajatorului și se reduc automat contribuțiile la nivelul de 35%, față de ce se plătește astăzi, ponderea va fi de 2,9 ori mai mare pentru contribuțiile vechi. Angajatul le plătește la bugetul de stat. (…) După ce se va rezolva această măsură legislativă, va fi introdusă și o măsură tranzitorie, care va obliga angajatorul, chiar și pe cel din mediul privat, să mențină un nivel al salariului brut“ – Ionuț Mișa, ministrul Finanțelor, 19 septembrie 2017.

„Pilonul II se va desfiinţa. Banii se vor întoarce la toţi cei care au cotizat, ei având posibilitatea să opteze pentru bugetul asigurărilor sociale sau pentru Pilonul III, cel privat. Vor alege dacă banii lor vor fi administraţi de stat sau privat. Nu am stabilit un calendar, intenţionăm spre sfârşitul anului“ – Ionuț Mișa, ministrul Finanțelor, 29 iunie 2017.

„S-a produs o eroare pentru care îmi cer scuze. Nu am declarat că voi susţine desfiinţarea Pilonului II de pensii. Nici nu am în intenţie să fac acest lucru“ – Ionuț Mișa, ministrul Finanțelor, 29 iunie 2017.

„Nu desființează nimeni Pilonul II, nu îl asasinează nimeni, nu îl chinuie, nu îl schingiuim, dar va fi opțional. Românul va avea un tablou în față. Eu cu contribuția mea atât obțin pe punctul de pensie, dincolo atât obțin ca randament“ – premierul Mihai Tudose, 7 septembrie 2017.  


Urmăreşte-l pe jurnalistul Răzvan Chiruţă şi pe reţelele sociale

Cele mai citite

Coliban, tun la final de mandat. Primăria Brașov, disperată să dea peste un mil. euro pe un imobil în litigiu

Primarul municipiului Brașov, Allen Coliban (USR), se grăbește să încheie o afacere imobiliară profitabilă pentru controversata femeie de afaceri Carmen Palade, ale căror firme...

Ciolacu: România va avea cea mai mare creştere economică din Europa în 2024

România va avea "cea mai mare" creştere economică din Europa anul acesta, bazată pe investiţii şi nu pe consum, a declarat, marţi, prim-ministrul Marcel...

Războiul din Ucraina intră într-o nouă etapă: Operațiunea “Explozia brândușei”

Știrea zilei de ieri: "Rusia bombardează masiv Kievul" nu a luat pe surprindere oamenii cerebrali. Era de așteptat. Putem vorbi despre Crocus, noul Casus...
Ultima oră
Pe aceeași temă