3.7 C
București
marți, 19 martie 2024
AcasăSpecialComplexul Energetic Hunedoara vrea să concedieze peste o mie de oameni în...

Complexul Energetic Hunedoara vrea să concedieze peste o mie de oameni în prag de iarnă

Complexul Energetic Hunedoara are în plan să concedieze, până la sfârșitul anului 2017, peste o mie de angajați, indică bugetul CEH pe anul curent, informează publicația locală "Gazeta de Dimineață".

”Disponibilizarea colectivă a unui număr de 1.086 persoane în anul 2017, conform nivelului aprobat în Decizia CE C (2016) 7719 final. Sunt prevăzute în buget cheltuieli cu plăți compensatorii aferente disponibilizării colective de personal. Reducerea numărului de personal se efectuează prin aplicarea unui program de concedieri colective, program care presupune măsuri de protecţie socială prin acordarea de plăţi compensatorii, indemnizaţie de şomaj şi venit de completare conform O.U.G. nr. 36/2013 privind aplicarea în perioada 2013-2018 a unor măsuri de protecţie socială acordată persoanelor disponibilizate prin concedieri colective", se menționează în bugetul CEH.

Angajații CEH sunt contrariați, întrucât acum câteva săptămâni, când a venit în vizită la Hunedoara, ministrul Energiei, Toma Petcu, susținea că nu are în vedere disponibilizări la CEH.

„Mai avem un an și jumătate de exploatare și după ce se termină exploatarea, partea de închidere vrem să o facem cu personalul care-l avem în aceste mine. Noi acolo rămânem pe personalul pe care-l avem la ora actuală. Nu avem în intenție nici anul acesta, nici anul următor și mai ales când intrăm pe perioada de închidere să facem disponibilizări", declara ministrul.

CEH este într-o situație critică după ce, anul trecut, un grup de creditori, printre care și omul de afaceri Petru Rîurean, au obţinut de două ori, la Tribunalul Hunedoara, decizia de intrare în insolvenţă a societății CEH S.A.

Totuși, la data de 8 noiembrie 2016, Curtea de Apel Alba Iulia a anulat hotărârea privind intrarea în insolvenţă. Ulterior, conducerea complexului a depus o nouă cerere de deschidere a procedurii insolvenţei, înregistrată la Tribunalul Hunedoara la data de 29 noiembrie 2016.

Această cerere nu este încă soluționată, ceea ce ridică semne de întrebare atât în ceea ce privește soarta CEH cât și a ceea a angajaților săi.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

De la Forumul Economic Mondial,  la Forumul Economic de la Saint Petersburg

Pe harta Europei există două orașe, unul de 11.000 de locuitori și altul de 5,6 milioane, care au ceva în comun: găzduiesc cele mai...

De la Forumul Economic Mondial,  la Forumul Economic de la Saint Petersburg

Pe harta Europei există două orașe, unul de 11.000 de locuitori și altul de 5,6 milioane, care au ceva în comun: găzduiesc cele mai...
Ultima oră
Pe aceeași temă