16.8 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăSpecialToate oile de la bordul navei care a scufundat vasul militar rusesc...

Toate oile de la bordul navei care a scufundat vasul militar rusesc s-au întors în România vii și nevătămate. Ce alte precizări a făcut proprietarul firmei de unde proveneau animalele

Toate cele 8800 de oi de la bordul navei cargo Youzarsif H, care a scufundat vasul militar rusesc, s-au întors în România vii și nevătămate, a declarat, pentru România Liberă, proprietarul firmei de unde proveneau animalele, Mahmoud Karazi.

Acesta ne-a precizat că este vorba de berbecuți, născuți și crescuți în România, care fuseseră vânduți pentru a ajunge în final în Iordania.

Firma producătoare are sediul în județul Constanța. Mahmoud Karazi ne-a precizat că niciunul dintre animale nu a avut de suferit în urma accidentului naval.

În ce privește nava, Mahmoud Karazi a explicat că nu îi aparține ci a fost doar închiriată pentru acest transport. Starea tehnică a  navei Youzarsif H va putea fi determinată cu precizie abia după ce ea va ajunge înapoi în port și va fi descărcată, ne-a declarat omul de afaceri.

Conform site-ului de profil MarineTraffic.com, nava Youzarsif H plecase miercuri dimineaţă din portul Midia, iar miercuri seară făcuse o scurtă escală în portul Constanţa. Accidentul naval s-a produs joi în apropierea strâmtorii Bosfor.

După cum se știe, în urma ciocnirii cu cargoul Youzarsif H, nava militară rusească Liman a suferit o spărtură sub nivelul apei și s-a scufundat. Toți cei 78 de militari ruși de la bordul navei au fost salvați de autoritățile Turciei, în apele căreia s-a produs accidentul.


Citește și: Exclusiv RL. Nava militară rusească scufundată în Marea Neagră avea rachete la bord. Anul trecut, nava a spionat un exercițiu NATO

Informațiile indicate aici sunt următoarele: "Intelligence Ship "Liman", Project 861M / Moma class, Former hydrographic survey vessel "Liman" (No.861/19), converted into the Intelligence Ship in 1989, Special Systems: «Vitok-AK», MRR-1-7, «Vakhta-M,10,12», «Vizit-M», «Rotor-N», «Uzel», «Kayra», Missiles: SAM system «Strela» (16 missiles)".


Presa internațională susține că Liman, care aparținea Flotei rusești a Mării Negre, era o navă – spion. Rusia a prezentat-o oficial drept navă de cercetare și a susținut că era un vapor vechi, fără armament la bord.

Totuși, potrivit unor date prezentate în exclusivitate de România Liberă, nava Liman avea la bord rachete antiaeriene.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Boeing pierde teren în fața Airbus, dar transportul aerian își revine

După pandemie, sectorul transportului aerian a revenit în forță, iar Consiliul Internațional al Aeroporturilor (ACI) World a prezis că traficul global de pasageri va...

Crește cu 50% numărul de muncitori filipinezi așteptați în România anul acesta

În cadrul primei ediții a Săptămânii Prieteniei Filipino-Române organizate de curând în Filipine, de către Departamentul de Muncitori Migranți, din cadrul Guvernului Filipinez, a...

Boeing pierde teren în fața Airbus, dar transportul aerian își revine

După pandemie, sectorul transportului aerian a revenit în forță, iar Consiliul Internațional al Aeroporturilor (ACI) World a prezis că traficul global de pasageri va...
Ultima oră
Pe aceeași temă