20.3 C
București
miercuri, 24 aprilie 2024
AcasăSpecialDacian Cioloș comentează declarațiile lui Dragnea despre agricultură: De la sfârșitul lui...

Dacian Cioloș comentează declarațiile lui Dragnea despre agricultură: De la sfârșitul lui 2016 am plătit în avans pentru fermieri

Fostul premier Dacian Cioloș, cel care, anterior, a fost comisar european pentru Agricultură, a comentat, marți, pe Internet, declarațiile lui Liviu Dragnea despre producția agricolă uriașă, din anul 2017, a României.

"Domnul Liviu Dragnea se laudă cu producții record la grâu și secară, la rapiță și mazăre, la orz și orzoaică. În parte, pentru că ”ne-a ajutat şi Dumnezeu anul ăsta”, spune domnul Dragnea, dar și datorită programului de guvernare PSD, care, iată, implementat la literă, face spicul mai gros și mai înalt, face bobul mai mare și mai rotund, face să crească iarba mai deasă și, în general, face să răsară soarele în România (chiar și azi, în vreme ce în Statele Unite este eclipsă  :-)).

A mai spus domnul Dragnea și că a fost bine că Ministerul Agriculturii a alocat subvenţiile la timp şi că fermierii au putut beneficia de aceşti bani.

Aici sunt întru totul de acord cu dumnealui! Da, a fost bine că guvernul de anul trecut, care a preluat de la precedenta guvernare PSD întârzieri importante în pregătirea plății subvențiilor pentru 2016 – sistem informatic nedezvoltat, legislație inexistentă etc. – a muncit la corectarea lor. A fost bine că am lăsat lucrurile în regulă astfel încât, deja, de la sfârșitul anului 2016 am plătit în avans pentru 2017 sume masive către fermieri", subliniază Dacian Cioloș într-o postare pe contul său de Facebook.


"Avem producții istorice în 2017, în România. La grâu, secară și triticale s-a depășit o producție de 10 milioane ce tone, ceea ce nu s-a mai reușit până acum în România. La rapiță sunt 1,7 milioane de tone, cea mai mare producție din istoria acestei țări. De asemenea, la mazăre avem 300.000 de tone, iar producția la orz și orzoiacă este cea mai mare din ultimii 23 ani ani", a precizat Dragnea.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Doi jucători din Premier League, în vârstă de 19 ani fiecare, arestați pentru viol

Premier League este fără îndoială unul dintre cele mai prestigioase și urmărite campionate de fotbal din întreaga lume, însă, în ciuda renumelui său și...

Bătălia pentru Sectorul 1: imperativa coaliție anti-Clotilde

Se ascute lupta, odată cu nominalizarea lui Sebastian Burduja și a Gabrielei Firea, candidați separați ai coaliției PSD-PNL, pentru funcția de primar general al...

Transformă spațiul din garaj într-un loc accesibil – iată ce ușă de garaj de la Alexiana să alegi

Ușilor de garaj ar trebui să li se acorde mult mai multă atenție. Acestea au capacitatea de a menține un nivel de siguranță înalt...
Ultima oră
Pe aceeași temă