12 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăSpecialAdministratorul public al județului Teleorman, Mircea Dumitrescu, a fost audiat la DNA,...

Administratorul public al județului Teleorman, Mircea Dumitrescu, a fost audiat la DNA, într-un dosar legat de afacerea “Belina”

Administratorul public al județului Teleorman, Mircea Dumitrescu, s-a prezentat, miercuri, la DNA pentru a fi audiat într-un dosar de corupție. La intrarea în sediul DNA, acesta nu a făcut declarații. El a venit însoțit de avocat, potrivit Agerpres.

Săptămâna trecută DNA a anunțat punerea acestuia sub urmărire penală, pentru complicitate la infracțiunea de abuz în serviciu dacă funcționarul a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, în formă continuată, într-un dosar în care este acuzat și fostul președinte al CJ Teleorman, actual secretar de stat la Ministerul Dezvoltării Regionale, Administrației Publice și Fondurilor Europene (MDRAPFE), Adrian Gâdea.

Dosarul este legat de încheierea unor contracte de închiriere având ca obiect părți din insula Belina și brațul Pavel al fluviului Dunărea.



 „România liberă” prezintă întregul fir al afacerii, încă din 2013, când – la inițiativa vicepremierului Liviu Dragnea, susținut de miniștrii Lucia Varga și Rovana Plumb – a fost emisă o hotărâre de guvern prin care Apele Române transferau către CJ Teleorman un teren de aproximativ 80 de hectare pe malul Dunării. Locul preferat de pescuit al lui Liviu Dragnea.



La scurt timp după ce Direcția Națională Anticorupție a anunțat acuzațiile împotriva lui Adrian Ionuț Gâdea, președintele PSD a anunțat că este vizat de procurorul-șef al DNA, Laura Codruța Kövesi, și că se așteaptă să fie anchetat pentru orice. Totodată, a ținut să precizeze că nu are vreo legătură cu Tel Drum.  „Mă aştept să fiu audiat de doamna Kövesi pentru orice e în ţara asta. Şi dacă plouă. De Tel Drum se vorbeşte de 12 ani. Au fost date din interiorul DNA informaţii ca să pornească acea anchetă. E a 12-a anchetă, nu am legătură cu acea societate, dar m-am cam săturat”, a declarat Liviu Dragnea la sfârșitul săptămânii trecute.  

Iritat că fosta lui soție, Bombonica Prodana, a fost chemată la DNA pentru audieri, Dragnea și-a pus niște întrebări și a transmis și amenințări voalate: „De ce a fost chemată la DNA? Pentru că a fost soţia mea. E trimisă în proces pentru că a fost soţia mea. Aştept să se deruleze evenimentele în continuare. Dacă cred că eu sunt amnezic, se înşală amarnic”. În legătură cu afacerea „Insula Belina”, liderul PSD, Liviu Dragnea, a spus că a citit comunicatul Direcției Naționale Anticorupție, dar fără efect. „Daţi-mi voie să vă spun că nu am înţeles nimic. E vorba de un teren care a fost transferat de la o autoritate publică şi când se transferă, se transferă cu drepturi şi obligaţii. Nu știu care e greșeala.”

Cele mai citite

Ploiești #LetsPLAY – Capitala Tineretului din România 2024: Conferința „ 26 Martie – 143 de ani de la proclamarea Regatului României. „75 ani de...

COMUNICAT DE PRESĂConferințele „ Tinerii și Monarhia” Fundația Județeană pentru Tineret Prahova, Asociația Eurospirit, Primăria Municipiului Ploiești și Casa de Cultură „I.L. Caragiale” a Municipiului...

O femeie de 31 de ani a fost reținută pentru efectuarea repetată de intervenții chirurgicale estetice minim invazive

O femeie în vârstă de 31 de ani a fost reţinută pentru 24 de ore, urmând să fie prezentată magistraţilor cu propunere legală, pentru...

Un bărbat din Harghita a găsit un proiectil și două cartușe în curtea casei

Un bărbat dintr-un sat din Harghita a sunat miercuri seara la 112 și a anunțat că a găsit în curte în urma unor săpături,...
Ultima oră
Pe aceeași temă