13.2 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăSpecialVIDEO! A 3-a generație Porsche Cayenne, supusă la teste extreme

VIDEO! A 3-a generație Porsche Cayenne, supusă la teste extreme

Cea de-a treia generație a modelului Porsche Cayenne, SUV-ul premium sport care a dat o gură de oxigen inginerilor din Stuttgart să continue liniștiți dezvoltarea avioanelor de șosea, cu peste 760.000 de unități vândute din 2002 până în prezent,  este gata de lansare. Premiera mondială va avea loc pe 29 august, iar prima apariție în public a SUV-ului este programată pentru Salonul Auto de la Frankfurt 2017, care îți va deschide porțile pe 12 septembrie.

Înainte de a ajunge pe străzi, însă, Cayenne al 3-lea a fost supus unor teste extreme, în mai multe zone de pe glob,  pentru ca SUV-ul să dovedească că îndeplinește cele mai înalte cerințe de calitate stabilite de Porsche. În condiții de temperatură care au variat de la minus 45 de grade la plus 50 de grade, prototipurile și vehiculele preserie au parcurs, în total, aproximativ 4,4 milioane de kilometri în teste.

 

Obiectivul principal al acestui proces elaborat de testare a fost de a realiza un echilibru perfect între numeroasele componente, dintre care unele au fost dezvoltate special pentru Cayenne. Pentru noua generație Cayenne, denumită E3 în cadrul Porsche, acest proces a început încă din 2014. În plus față de simulările virtuale din ce în ce mai exacte, testarea în condiții reale a fost și este în continuare foarte apreciată la Porsche.

Mai exact, acest proces include teste dificile de anduranță pe unitățile Hydropuls, o instalație de testare hidraulică, ce aplică vibrații artificiale atât șasiului, cât și caroseriei. Gama de teste cuprinde, de asemenea, teste de stabilitate operațională reală, atât pe carosabil, cât și în off-road, la centrul de testare Porsche din Weissach. Durata de viață a vehiculului este simulată în condiții foarte dure, care sunt puțin probabil să apară odată ce vehiculul este cumpărat de client. În condiții de zi cu zi, în traficul urban, pe drumurile de țară și pe autostrăzi, vehiculele ajung până la 240.000 km în doar câteva luni, fiind testate în schimburi. 

Pentru a simula condiții extreme, prototipurile noului Cayenne au fost testate în întreaga lume, inclusiv pe piste de curse folosite în mod tradițional de Porsche: în Germania, sunt folosite Hockenheimring și dificila Nürburgring-Nordschleife, iar în Italia, de pildă, automobilele sunt testate prin funcționare continuă pe pista de mare viteză de 12,6 kilometri de la Nardò.

Materialele, senzorii și componentele electronice trebuie să-și dovedească calitatea și durabilitatea în diferite condiții climatice, de la +50 grade Celsius pe dunele de nisip din Dubai (EAU) și pe versanții prăfuiți din Death Valley (SUA), până la -45 grade Celsius, pe gheață și zăpadă, în Alaska (SUA). Cea de-a treia generație Cayenne a trebuit, de asemenea, să îndure traficul greoi în clima fierbinte și umedă din orașele Chinei, dar a rulat și pe piste superioare de testare în Suedia, Finlanda și Spania, și a fost transportată în Africa de Sud, Japonia și Noua Zeelandă pentru teste extinse pe carosabil și offroad.

Cele mai citite

A venit nota de plată pentru incidentele din 8 martie. Sancțiuni fără precedent pentru Dinamo și UTA

Dinamo și UTA au fost amendate cu câte 100.000 de lei și vor disputa următoarele patru meciuri de pe teren propriu fără spectatori, în...

Proiect de pace durabilă

Anulată de două războaie în curs, Ucraina și Gaza, și umbrită de conflicte potențiale, precum cel din jurul Taiwanului, pacea este din nou tematizată....

Rolul ficatului în eliminarea toxinelor din organism

Una dintre principalele funcţii ale ficatului este detoxifierea. Acest organ esenţial al organismului este responsabil pentru metabolizarea şi eliminarea toxinelor, curăţarea sângelui prin filtrarea...
Ultima oră
Pe aceeași temă