20.8 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăSpecialPolitist "marioneta" pentru un grup infractional din Arad

Politist “marioneta” pentru un grup infractional din Arad

Un politist a fost retinut de procurori, fiind acuzat ca facea parte dintr-un grup infractional care lucra pentru omul de afaceri aradean Emil Siegmeth. Agentul Nicolae Sas (47 ani), a fost retinut impreuna cu alte trei persoane, iar instanta a eliberat, miercuri, pe numele lor mandate de arestare preventiva pe 29 zile.

Politistul lucreaza de 16 ani in cadrul IPJ si facea parte dintr-un grup de recuperatori angajati de Emil Siegmeth. Anchetatorii sustin ca agentul ar fi participat la unele infractiuni in anul 1998, folosind intimidarea si violenta pentru a lua bani de la anumite persoane care i-ar fi fost datoare omului de afaceri. Politistul si ceilalti trei complici ai acestuia – Milicici Dolimar, Flavius Costea si Mihai Fluture – sunt acuzati de lipsire de libertate, constituire de grup in vederea comiterii de infractiuni de crima organizata, violare de domiciliu, santaj si talharie.
Emil Siegmeth a fost arestat, anul acesta, in 8 iunie, pentru presupuse infractiuni economice cu prejudicii estimate la 46 de miliarde lei vechi. El este acuzat de constituirea unui grup infractional prin care ar fi comis mai multe infractiuni economice grave. Anchetatorii sustin ca principalele acuzatii in acest caz se refera la unele “inginerii financiare” prin care omul de afaceri a reusit sa prejudicieze bugetul statului, institutii publice si firme private, incepand cu 1998.
Principalul inculpat este acuzat ca, prin intermediul mai multor firme pe care le detine, a importat un numar de 49 de masini de mare tonaj sau utilaje pentru care nu a platit taxe vamale, accize si TVA. Impreuna cu unii subalterni din firmele sale, dar si cu unele persoane suspectate ca provin din lumea interlopa locala, Siegmeth ar fi facut parte si dintr-un al doilea grup infractional, comitand infractiunile de bancruta frauduloasa, inselaciune cu consecinte deosebit de grave si spalare de bani.
In luna iunie, alaturi de Siegmeth au fost arestati si doi angajati ai acestuia, acuzati tot de infractiuni economice, iar alte patru persoane sunt cercetate in stare de libertate. Anchetatorii sustin ca acest caz este cel mai complex din ultimii ani, prejudiciul fiind de circa 46 de miliarde lei vechi.
Numele lui Emil Siegmeth, care in prezent se afla in arestul Politiei, este cunoscut aradenilor din 2002, cand acesta a reusit sa ia in concesiune pe o perioada de 50 de ani parcarile publice din oras. Sistemul numit “Parktronic” a generat un sir de scandaluri publice de care au fost legate si numele unor lideri PSD de la vremea respectiva, printre care primarul de atunci al municipiului, Dorel Popa.
Fostul edil a fost acuzat de diverse persoane publice ca ar fi avut parte de unele beneficii materiale, pentru care ar fi favorizat firma lui Siegmeth la licitatia pentru concesionarea parcarilor. Sistemul “Parktonic” a de-venit falimentar in 2005, ca urmare a unor sentinte judecatoresti care interziceau firmei omului de afaceri sa mai blocheze rotile masinilor.

Cele mai citite

UE cere ca Facebook și Tik Tok să combată falsurile create cu inteligența artificială

UE, prin Comisia Europeană, a cerut marilor site-uri de socializare, precum TikTok și Facebook, să eticheteze clar publicitatea politică și să reducă "viralitatea conținutului"...

Burse de reziliență pentru elevi. Condițiile în care se acordă

Ministerul Educației (ME) a lansat în consultare publică Metodologia de acordare a burselor pentru anul școlar 2024 – 2025. Principalele noutăți sunt: Bursele de merit și...

Rusia cere o reuniune ONU pe tema atacului NATO asupra Iugoslaviei, de acum 25 de ani

Rusia a cerut organizarea unei reuniuni a Consiliului de Securitate al ONU care să discute atacul NATO asupra Iugoslaviei, din anul 1999. Cererea Rusiei ar...
Ultima oră
Pe aceeași temă