10.5 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăSpecialMiron Mitrea, retrimis în judecată pentru luare de mită

Miron Mitrea, retrimis în judecată pentru luare de mită

Deputatul PSD Miron Mitrea a fost retrimis în judecată pentru luare de mită într-un dosar din 2008 refăcut de procurorii DNA.

Dosarul lui Mitrea a fost înregistrat la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) în 25 octombrie şi a primit termen data de 4 martie 2014. Ulterior, la cererea Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA), primul termen al procesului a fost devansat pentru 15 noiembrie 2013.

Alături de Miron Mitrea vor fi judecaţi fostul inspector şef adjunct al Inspectoratului de Stat în Construcţii (ISC), Irina Paula Jianu, şi fostul arhitect şef în cadrul Primăriei Voluntari Nicolae Popescu.

În 26 aprilie 2012, procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) l-au anunţat pe Miron Mitrea că încep din nou urmărirea penală împotriva lui, în dosarul privind fapte de corupţie. Dosarul a fost retrimis de instanţă la procurori pentru refacerea actului de sesizare, judecătorii apreciind că au fost anumite vicii de procedură în faza de urmărire penală.

Referatul procurorilor în dosarul lui Miron Mitrea a fost publicat pe internet, ceea ce “a înregunat semnificativ ancheta penală”, potrivit unui comunicat DNA.

Citeşte şi: Publicarea pe internet a referatelor procurorilor in cazurile Adrian Nastase si Miron Mitrea a declansat un adevarat razboi intre juristi

Miron Mitrea s-a prezentat în octombrie la sediul DNA pentru a studia dosarul. El a declarat că dosarul a rămas “exact la fel” ca atunci când a fost restituit de judecătorii instanţei supreme procurorilor DNA în vederea refacerii urmăririi penale. El a precizat că, la un moment dat, prejudiciul din acest dosar fusese scăzut de la nouă miliarde de lei vechi la cinci miliarde de lei vechi, dar în prezent a fost urcat din nou la suma iniţială.

Citeşte şi: Procurorii DNA încep din nou urmărirea penală împotriva lui Miron Mitrea, pentru fapte de corupţie

Potrivit rechizitoriului, în perioada 2001- 2002, Miron Mitrea ar fi primit de la Irina Paula Jianu foloase necuvenite în cuantum de 9.274.202.542 lei vechi, în schimbul numirii şi menţinerii acesteia în funcţia de inspector şef adjunct şi inspector şef al ISC. Procurorii anticorupţie au precizat că această sumă a reprezentat contravaloarea lucrărilor de construcţii, amenajare şi dotare efectuate, cu titlu gratuit şi în lipsa unor contracte de antrepriză sau subantrepriză, de societăţile Conimpuls, Vertcon, Durimpuls şi Regal Glass, toate din Bacău, la un imobil din judeţul Ilfov, proprietatea mamei lui Miron Mitrea.

Citeşte şi: DNA verifică dacă Mitrea a beneficiat de “foloase necuvenite” de la Cristian Burci şi Florian Walter

Cele mai citite

Accident rutier pe DN2-E85, în județul Buzău. Două femei au ajuns la spital

Două femei în vârstă de 32 de ani şi 39 de ani au fost transportate de urgenţă la spital vineri, în urma unui accident...

Urzicile: Delicii Verzi Pline de Nutrienți și Beneficii pentru Sănătate

Urzicile, deși adesea evitate din cauza proprietăților lor iritante la contactul cu pielea, sunt o sursă valoroasă de nutrienți și au numeroase beneficii pentru...

Declarațiile lui Ştefan Târnovanu înaintea derby-ului cu Rapid

Ştefan Târnovanu, portarul liderului FCSB, spune că formaţia sa este favorită la câştigarea derby-ului de sâmbătă, cu Rapid, şi că este deja cu gândul...
Ultima oră
Pe aceeași temă