12 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăSpecialLicean din Valu lui Traian, ucis de tren

Licean din Valu lui Traian, ucis de tren

O tragedie greu de descris în cuvinte s-a petrecut, duminică seară, în localitatea constănțeană Valu lui Traian. Akan Mujdaba, un tânăr de numai 18 ani, se întorcea acasă de la liceu. A trecut, ca de fiecare dată, șinele de cale ferată. Acum însă, într-un mod aproape inexplicabil, a fost lovit în plin de locomotivă.

Din primele informații se pare că acesta ar fi auzit că vine trenul, dar nu a mai avut timp să se ferească. Una dintre cauzele care a dus la această tragedie ar fi aceea că băiatul avea căști pe urechi. Se pare că acesta a auzit în ultimul moment semnalele acustice ale unui marfar. A încercat să se ferească, a sărit pe linia cealaltă, de unde venea însă cu viteză trenul care circula pe relația București Nord – Constanța. Nu a mai avut nici o șansă.

Imaginile de la fața locului au fost greu de digerat chiar și pentru oamenii legii. Corpul lui Akan a fost tăiat în șase bucăți, întinse de-a lungul terasamentului, pe mai bine de o sută de metri. Imaginile sunt atât de șocante încât, deși am intrat în posesia unor fotografii explicit realizate la fața locului, am ales să nu le publicăm. Medicii de pe ambulanța sosită la fața locului nu au putut stabili initial vârsta sau sexul victimei. Polițiștii de la Transporturi au pornit o anchetă pentru a elucida împrejurările exacte în care tragedia a avut loc. Oamenii din Valu spun că în locul accidentului trenurile intră într-o curbă și se văd prea târziu.

Se pregătea de bacalaureat

Akan Mujdaba era elev în clasa a XII-a al Liceului Internațional de Informatică din Constanța. Era unul dintre elevii cu rezultate foarte bune la învățătură. Era olimpic la fizică, dar și un bun dansator, în timpul liber. ”Mereu vei fi în inimile noastre… o minte deosebită…”, „Neputincioși în fața fragilității vieții! Allah Rahmet Eylesin! Dumnezeu Să Te Odihnească în pace….”, „Păcat, un înger și o valoare”, „Viața a făcut să trec în acele momente în acel loc blestemat… Nu te cunoșteam, dar mi-am dat seama imediat fără să știu nimic de tot filmul tragediei… Și chiar de nimeni nu își dădea seama pe moment ce, cine și cum, am știut din prima că un suflet mult prea tânăr a plecat dintre noi prea tragic…” „R.I.P prietene, ne-ai abandonat la o vârstă atât de fragedă.. Nu ştiu cu ce să încep, îmi erai ca un frate, ai fost o persoană extrem de treabă şi foarte zâmbitor. Astăzi s-a întâmplat un foarte mare accident … Trebuia tu să mergi pe şinele de tren. DE CEEE ? .. Sper ca Dumnezeu să te vegheze sau Allah cum e la tine.. O să îţi duc dorul fratele meu Akan Mujdaba nu o să te uităm niciodată..”; – acestea sunt numai câteva dintre mesajele lăsate de prieteni și apropiați. 

IERI

Condus pe ultimul drum

Akan a fost condus, ieri, pe ultimul drum. Trupul neînsuflețit a fost dus la morgă. Întreaga comunitate din Valu lui Traian, musulmană și ortodoxă, a fost lângă familia îndoliată. Uniunea Democrată a Tătarilor Turco-Musulmani din România a transmis la rândul său un mesaj de condoleanțe.

 

Autoritățile sosite la fața locului au găsit imagini greu de digerat

Cele mai citite

România deschide dosare penale pentru spectacolele pirotehnice de pe stadioane; Ungaria se mândrește cu ele. FOTO

În țara noastră, introducerea de articole pirotehnice pe arenele sportive este interzisă, iar președintele FC Rapid București, Daniel Nicolae, și un lider galeriei giuleștene...

UE cere ca Facebook și Tik Tok să combată falsurile create cu inteligența artificială

UE, prin Comisia Europeană, a cerut marilor site-uri de socializare, precum TikTok și Facebook, să eticheteze clar publicitatea politică și să reducă "viralitatea conținutului"...

Un bărbat din Harghita a găsit un proiectil și două cartușe în curtea casei

Un bărbat dintr-un sat din Harghita a sunat miercuri seara la 112 și a anunțat că a găsit în curte în urma unor săpături,...
Ultima oră
Pe aceeași temă