9.1 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăSpecialLa Curtea Constituţională se falsifică hotărâri ȋn folosul USL?

La Curtea Constituţională se falsifică hotărâri ȋn folosul USL?

După ce  Curtea Constituţională a anunţat amânarea deciziei cu privire la validarea referendumului pentru demiterea preşedintelui, au fost emise doua adrese, una către presă, alta catre Guvernul  României, cu conţinut juridic total diferit. Sursele RL de la Curte suspectează comiterea unui fals.

 

CITEŞTE ŞI DOCUMENTE Actele cu care miniştri Ioan Rus si Victor Paul Dobre AU BLOCAT INVALIDAREA REFERENDUMULUI pentru demiterea preşedintelui Băsescu

In adresa trimisă Guvernului, Curtea solicită  actualizarea, până la 31 august, a  listelor , iar ȋn comunicatul trimis presei, Curtea anunţă că a cerut ” listele electorale  permanente actualizate ȋn baza cărora s-a organizat referendumul”.

CITESTE SI Judecătoarea Iulia Motoc de la Curtea Constituţională: “Nu-mi dau demisia!”

Or, pentru un referendum desfăşurat pe 29 iulie 2012 nu se puteau folosi liste actualizate până la data de 31 august 2012.

Contactat telefonic de RL, presedintele Curţii, Augustin Zegrean, a negat că ar fi cerut Guvernului actualizarea acum, după referendum, a listelor folosite la referendumul din 29 iulie. Domnia sa ne-a spus că a solicitat din nou  de la Guvern  listele ȋn baza cărora s-a votat déjà la referendum deoarece instituţii diferite ale statului au transmis date contradictorii, care nu puteau fi folosite pentru a se  putea da un verdict corect.

CITESTE SI Cine şterge ilegal persoane cu drept de vot de pe listele electorale, plăteşte cu libertatea

Surse din CCR spun că cel mai probabil asistentul magistrat  care a redactat adresa către Guvern  a schimbat conţinutul,  pentru a permite ministrului de Interne Ioan Rus, fără a risca  pedeapsă penală prea  mare,  să “actualizeze” listele permanente,  adică să şteargă cât mai multe persoane, deşi aceste liste au fost  FOLOSITE déjà  la refendumul din 29 iulie.

Preşedintele Curţii, Augustin Zegrean, trebuie să sesizeze Parchetul, mai ales că nu ar fi prima greşeală de acest fel la Curte, spun specialiştii. O  “scăpare“asemănătoare  s-a ȋntâmplat şi ȋn textul prin care  Curtea s-a pronunţat cu privire la suspendarea preşedintelui.  Atunci, unul dintre cei nouă judecători a observant că  din textul dat spre semnare dispăruse cuvântul “NU” din formularea “preşedintele Traian Băsescu  NU a ȋncălcat grav Constituţia” , schimbându-se astfel total sensul hotărârii.

Atunci, s-a făcut modificarea pe text şi apoi cei nouă judecători l-au semnat.  Acum, preşedintele Augustin Zegrean este  obligat să supravegheze corectarea textului şi să  trimită o nouă adresă la Guven cu conţinutul  correct din ȋncheierea de şedinţă, susţin surse CCR. De asemenea, este obligat să sesizeze Parchetul deoarece “greşeala” de redactare a produs déjà efecte care frizează anarhia. Motivul: ȋn baza acestei adrese, ministrul Ioan Rus a declanşat acţiunea de “actualizare”a listelor electorale permanente.

 In  textul trimis premierului Victor Ponta  se cere actualizarea ACUM a unei liste folosite deja

“In temeiul art 46 si art 47 din Legea 47 /1992 privind organizarea si funcţionarea  Curţii Constituţionale, Plenul Curţii Constituţionale, ȋn şedinţa din 2 august 2012, a hotărât să solicite Guvernului să dispună măsurile necesare pentru actualizarea listelor electorale permanente la data de 29 iulie 2012 şi să transmită Curţii Constituţionale numărul persoanelor ȋnscrise ȋn listele electorale permanente, pentru a putea stabili dacă referendumul naţional pentru demiterea Preşedintelui  României  din  29 iulie 2012 este valabil ȋn conformitate cu dispoziţiile art. 5 (alin. 2) din Legea nr.3/2000 privind organizarea şi desfăşurarea referendumului.

Vă rugăm să transmiteţi datele solicitate până la data de 31 august 2012.

Vă asigurăm de deplina noastră consideraţie.”

Dacă ar fi real conţinutul acestei adrese, ar ȋnsemna ca instanţa Curţii Constituţionale a României SOLICITA  modificarea unor liste electorale permanente ȋn baza cărora DEJA  s-a votat,  ceea ce este absolut ȋmpotriva tuturor normelor unui stat de drept, cu atăt mai puţin ale unui stat din UE.

In textul transmis presei, CCR  anunţă că a solicitat Guvernului   listele electorale “ȋn baza cărora s-a organizat referendumul”

Motivul invocat pentru aceasta solicitare: “date contradictorii care au fost transmise Curţii Constituţionale în legătură cu numărul persoanelor aflate pe listele electorale permanente de către autorităţile publice implicate”

Redăm  textul integral.

“În ziua de 2 august 2012, Plenul Curţii Constituţionale, învestit în temeiul art.146 lit.i) din Constituţia României şi al art.46 din Legea nr.47/1992 privind organizarea şi funcţionarea Curţii Constituţionale, s-a întrunit pentru a soluţiona, în exercitarea atribuţiilor privitoare la organizarea şi desfăşurarea referendumului şi la confirmarea rezultatelor acestuia, următoarele:

I. Verificarea respectării procedurii pentru organizarea şi desfăşurarea referendumului naţional din data de 29 iulie 2012 pentru demiterea Preşedintelui României, domnul Traian Băsescu, şi pentru confirmarea rezultatelor referendumului.

II. Sesizările cu privire la respectarea procedurii pentru organizarea şi desfăşurarea referendumului naţional din data de 29 iulie 2012 pentru demiterea Preşedintelui României, domnul Traian Băsescu, formulate de Liga Internaţională a Românilor, cu sediul în Bucureşti, de Partidul Social Democrat şi Partidul Naţional Liberal, de Preşedintele Camerei Deputaţilor şi Preşedintele interimar al Senatului, de Gheorghe Hogea şi de Organizaţia pentru Apărarea Drepturilor Omului, cu sediul în Bucureşti.

I. În ceea ce priveşte prima cauză, în urma deliberărilor, Curtea Constituţională a decis amânarea pronunţării unei hotărâri cu privire la respectarea procedurii pentru organizarea şi desfăşurarea referendumului naţional din data de 29 iulie 2012 pentru demiterea Preşedintelui României, domnul Traian Băsescu, şi pentru confirmarea rezultatelor referendumului, pentru data de 12 septembrie 2012.

Având în vedere datele contradictorii care au fost transmise Curţii Constituţionale în legătură cu numărul persoanelor aflate pe listele electorale permanente de către autorităţile publice implicate, Curtea Constituţională a solicitat Guvernului României ca, pâna la data de 31 august 2012, să transmită listele electorale permanente actualizate în baza cărora s-a desfăşurat referendumul din 29 iulie 2012. (Adresele prin care Institutul Naţional de Statistică, Ministerul Administraţiei şi Internelor şi Autoritatea Electorală Permanentă au transmis datele solicitate de Curtea Constituţională sunt anexate prezentului comunicat de presă)

II. Cu privire la celelalte sesizări, în urma deliberărilor, Curtea a respins, cu unanimitate de voturi, ca neîntemeiate, contestaţiile referitoare la respectarea procedurii pentru organizarea şi desfăşurarea referendumului naţional din data de 29 iulie 2012 pentru demiterea Preşedintelui României, domnul Traian Băsescu, contestaţii formulate de Liga Internaţională a Românilor, cu sediul în Bucureşti, de Partidul Social Democrat şi Partidul Naţional Liberal, de Preşedintele Camerei Deputaţilor şi Preşedintele interimar al Senatului, de Gheorghe Hogea şi de Organizaţia pentru Apărarea Drepturilor Omului cu sediul în Bucureşti.

Hotărârea este definitivă şi general obligatorie.

Argumentaţia reţinută în motivarea soluţiei pronunţate de Plenul Curţii Constituţionale va fi prezentată în cuprinsul hotărârii, care se publică în Monitorul Oficial al României, Partea I.

 

 Cum face  ministrul Ioan Rus “actualizarea ” listelor electorale permanente – studiu de caz pentru experţii Uniunii Europene

In accepţiunea ministrului Administraţiei şi Internelor Ioan Rus, “actualizarea” ȋnseamnă  “mini-recesământ”,  funcţionarii de la primării fiind obligaţi să treacă pe la toti membrii comunităţii, alocând “câte trei secude pentru fiecare”,  să-i ȋntrebe cine a murit, cine lucrează ȋn străinătate, pentru a fi şterşi de pe liste. Iar acolo unde nu găsesc pe nimeni – e perioada concediilor!- , să-i ȋntrebe pe vechini.  Aşa ȋnţelege Rus “actualizarea”, după cum singur a declarat, declaraţia fiind preluată de posturile TV.

  Potrivit legilor ȋn vigoare, un cetăţean cu drept de vot nu poate fi şters de pe listele electorale permanente pe care a fost ȋnscris conform domiciliului permanent existent pe actul său de identitate. Nu pot fi şterşi de pe listele permanente  din localităţile României nici cetăţenii cu drept  de vot care muncesc ȋn străinătate, dar care au domiciliul permanent ȋn localitatea din România , domiciliu ȋnscris pe actul de identitate. Cine şterge de pe liste astfel de persoane cu drept de vot, comite o infracţiune.

Cele mai citite

O femeie de 31 de ani a fost reținută pentru efectuarea repetată de intervenții chirurgicale estetice minim invazive

O femeie în vârstă de 31 de ani a fost reţinută pentru 24 de ore, urmând să fie prezentată magistraţilor cu propunere legală, pentru...

Guvernul va da un OUG joi prin care numărul funcțiilor de conducere ar putea ajunge la 10% în aparatul de stat

Guvernul urmează să aprobe în şedinţa de joi un proiect de ordonanţă de urgenţă(OUG) privind modificarea unor măsuri fiscal-bugetare, precum posibilitatea stabilirii, în anumite...

O femeie de 31 de ani a fost reținută pentru efectuarea repetată de intervenții chirurgicale estetice minim invazive

O femeie în vârstă de 31 de ani a fost reţinută pentru 24 de ore, urmând să fie prezentată magistraţilor cu propunere legală, pentru...
Ultima oră
Pe aceeași temă