11.5 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăSpecialFOTO-VIDEO: TOP 10 cele mai frumoase interioare (retrospectivă 2013)

FOTO-VIDEO: TOP 10 cele mai frumoase interioare (retrospectivă 2013)

Din numeroasele exemplificări din revistele de specialitate am ales cele mai frumoase 10 interioare prezentate pe parcursul anului 2013 până la momentul actual.

Case sau apartamente, vechi şi renovate sau nou construite, în stil clasic sau avangardist, criteriul principal de alegere a fost cel estetic precum şi calitatea finisajelor.

După cum se poate observa, majoritatea interioarelor propuse pentru Top 10 au fost prezentate în diferitele ediţii ale revistei Căminul, specializată pe interior high.

Vom încerca în câteva cuvinte să vedem care sunt caracteristicile principale ale interioarelor considerate cele mai frumoase în momentul de faţă sau, cu alte cuvinte, care sunt stilurile şi decorurile de interior cele mai apreciate de români.

În cele mai multe din interioarele alese preponderent este stilul clasic, întâlnindu-se într-o măsură mai mică, însă, şi stilul minimalist, idei avangardiste şi nonconformiste şi chiar elitism.

Indiferent de stilul ales, proprietarii şi-au dorit, iar designerii au realizat interioare în care eleganţa este pe primul plan, interioare calde, comode, primitoare. Clasice sau contemporane, o prezenţă practic constantă o reprezintă operele de artă.

Iată şi alte elemente/tendinţe a căror prezenţă trebuie remarcată: stilul eclectic, mobilierul vintage, obiectele şi influenţele etnice, suprafeţe generoase, deschideri vitrate foarte mari, prezenţa naturii – decoruri piată naturală, plante exotice de dimensiuni mari.

Iată şi interioarele alese:

Casa diplomatică a Braziliei la Bucureşti, un mix de excepţie, Designer de interior: Socorro. (Revista Căminul, februarie 2013).

Casă cu design avangardist, opere de artă contemporane. Design: Răzvan Bârsan, WIGWAM Design, razvan@biroudearhitectura.ro (revista Căminul, octombrie 2013).

Un cămin pentru marii colecţionari, casa Corbescu, în stil Neo-Românesc, varianta modernizată, cu influenţe Art-Deco (Domus UTIL, ianuarie 2014).

Stil franţuzesc într-o casă românească. Designeri: Claudia Oprea şi Ana Vasile, WORKSHOP Design, office@zigzagworkshop.ro (prezentare revista DOMUS, februarie 2014).

Design cu multiple faţete: un apartament elegant dintr-un bloc nou, Designer: Hamid Nicola Katrib, tel.: 0742 224 570. (Revista Căminul, septembrie 2013).

Amenajare nonconformistă: casă cu o arhitectură modernă, cubistă, amplasată în zona de nord a oraşului, având un concept bazat pe simplitate şi estetica elementelor naturale. Design: Mauro Rota. (revista Căminul, august 2013).

Amenajarea, un tot unita: apartament exclusivist, amprentat de un lux inteligent, construit din detalii preţioase şi piese de autor. Designer: Omid Ghannadi, Sc O.G Arhidesign srl, tel. 0743.036.666 (Revista Căminul, februarie 2013).

Eleganţa clasică combină funcţionalitatea: apartament stil penthouse, în zona Băneasa, caracterizat de un minimalism cu accente glamour, o cromatică elegantă, predominant monocromă, vitalizată de tonuri proaspete, vegetale.  Designer: Ana Maxim, tel: 0726.232.399, design@anamaxim.ro. (Revista Căminul, noiembrie 2013).

Armonie în tonuri clasice: transformare fantastică dintr-o casă, situată într-un complex rezidenţial cu vile, din zona Lebăda şi proiectată şi amenajată în stil modern, într-o locuinţă prin excelenţă clasică, pentru o familie tânără dar cu gusturi conservatoare. Designer: Violeta Apostol, Open Space Design. (Revista Căminul, mai 2013).

Decor natural, ambient de familie: O casă din Pipera ce impresionează atât prin dimensiunile sale extraordinar de generoase, dar mai ales prin ambientul creat spaţiului de locuit.  Design Alexandra Zabunov – I Love Colours Studio,alexandra@ilovecolours.ro. (Revista Căminul, decembrie 2013).

 

Cele mai citite

Cum hidroizolația poate face diferența între o iarnă sigură și o primăvară ușoară pentru locuința ta

O dată cu trecerea iernii și venirea primăverii, proprietarii de case și constructorii se gândesc la moduri de a proteja locuințele de umiditate și...

Cum hidroizolația poate face diferența între o iarnă sigură și o primăvară ușoară pentru locuința ta

O dată cu trecerea iernii și venirea primăverii, proprietarii de case și constructorii se gândesc la moduri de a proteja locuințele de umiditate și...

Tendințe de Culori și Materiale pentru 2024: O Privire Asupra Designului Interior

Anul 2024 aduce o schimbare notabilă în preferințele de culori și materiale în lumea designului interior, reflectând o nevoie crescândă de confort, sustenabilitate și...
Ultima oră
Pe aceeași temă