10.5 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăSpecialFOTO Rangers are de recuperat mult teren. Celtic Glasgow s-a impus în...

FOTO Rangers are de recuperat mult teren. Celtic Glasgow s-a impus în tradiționalul Old Firm

Etapa a șaptea a campionatului scoțian de fotbal a programat tradiționalul derby Old Firm, între Glasgow Rangers și Celtic Glasgow. Numit de britanici ”duelul lumilor”, meciul respectiv depășește cu mult spațiul convențional al unei întreceri sportive.  

Celtic a fost văzută ca echipă reprezentativă a comunității catolice, dar și a irlandezilor săraci din oraș. De partea cealaltă, Glasgow Rangers poartă pecetea protestanților, dar și a păturilor sociale înstărite din orașul scoțian. Considerat, pe bună dreptate, cel mai vechi derby din lume, duelul dintre Rangers și Celtic atrage magnetic, indiferent de situația din clasament. 

2-0, cel mai periculos scor pentru Rangers

Partida de sâmbătă, 23 septembrie 2017, a fost cea cu numărul 409 în palmaresul direct al marilor embleme fotbalistice scoțiene. Pe Ibrox Park, în fața a peste 50.000 de spectatori, Celtic a câștigat un meci considerat în deplasare cu scorul de 2-0 (0-0).

Grație acestui succes, Celtic, campioana ultimelor șase ediții, s-a distanțat cu 19 puncte în clasament, în timp ce marea rivală și perdantă este abia pe locul al patrulea, cu 11 puncte. Soarta jocului s-a tranșat în startul reprizei secunde, când Rogic și Griffits au punctat cu șuturi imparabile din careu. Spiritul latin pe care antrenorul portughez de la Rangers, Pedro Caixinha, aflat la primul Old Firm din carieră, a vrut să îl impună nu s-a -potrivit contextului. Celtic și-a demonstrat din plin superioritatea și a câștigat meritat acest meci.   

Din Liga a IV-a, în prima 

După cum se știe, Glasgow Rangers a fost retrogradată în Liga a IV-a, în 2012, din motive legate de fairplay-ul financiar. De atunci, echipa a revenit în prima divizie, însă nu poate, deocamdată, să emită pretenții la detronarea lui Celtic. 

Următorul Old Firm este programat la etapa de Anul Nou, în mod tradițional, pe 30 sau 31 decembrie. Până atunci, însă, dacă ambele echipe câștigă meciurile din semifinalele Cupei Ligii, ele se vor reîntâlni în finala competiției, în luna -noiembrie.

159-152 pentru Rangers

Bilanțul all time al Old Firm numără 409 partide, dintre care 159 au fost câștigate de Rangers, iar 152 de Celtic. Restul de 98 de partide s-au încheiat la egalitate. Doar în campionat cele două rivale s-au întâlnit de 310 ori, Rangers având avantaj cu scorul de 119-105. Alte 86 de meciuri s-au terminat nedecis. Ultimul Old Firm din campionat câștigat de Rangers s-a consemnat pe 25 martie 2012, când, tot pe Ibrox Park, albaștrii s-au impus cu 3-2. În apărarea lui Rangers a fost atunci titular integralist fostul internațional român Goian.   

 

Cele mai citite

Urzicile: Delicii Verzi Pline de Nutrienți și Beneficii pentru Sănătate

Urzicile, deși adesea evitate din cauza proprietăților lor iritante la contactul cu pielea, sunt o sursă valoroasă de nutrienți și au numeroase beneficii pentru...

Președintele COSR confirmă: „Șansele Simonei Halep de a primi un wild card la Jocurile Olimpice sunt importante”

Preşedintele Comitetului Olimpic şi Sportiv Român (COSR), Mihai Covaliu, a declarat că şansele Simonei Halep de a primi un wild card la Jocurile Olimpice...

Urzicile: Delicii Verzi Pline de Nutrienți și Beneficii pentru Sănătate

Urzicile, deși adesea evitate din cauza proprietăților lor iritante la contactul cu pielea, sunt o sursă valoroasă de nutrienți și au numeroase beneficii pentru...
Ultima oră
Pe aceeași temă