15.3 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăSpecialFOTO. Bucureştenii au ieşit în stradă împotriva lui Victor Corbea. Două sute...

FOTO. Bucureştenii au ieşit în stradă împotriva lui Victor Corbea. Două sute de oameni au scandat: Avocatul hoţilor şi al mafioţilor

Peste 200 de bucureşteni s-au adunat, miercuri seara, în Piaţa Universităţii din Capitală pentru a protesta împotriva iniţiativei Avocatului Poporului de a sesiza Curtea Constituţională în privinţa legii care prevede că pot fi membri ai Guvernului doar persoanele care nu au suferit condamnări penale, informează News.ro.


Citeşte şi: VIDEO LIVE. Proteste la Cluj. Sute de cetăţeni au ieşit în stradă pentru a cere demisia Avocatului Poporului

 

Peste 1000 de oameni au ieşit în stradă pentru a cere demisia Avocatului Poporului, Victor Ciorbea. Aceştia sunt nemulţumiţi de faptul că Ciorbea a decis să conteste la Curtea Constituţională legea care interzice unui condamnat penal să ocupe o poziţie în Guvern. De această acţiune ar putea beneficia liderul PSD Liviu Dragnea, cel care a declarat că îşi doreşte să fie prim ministru.


 

Demonstranţii au scandat “Jos Ciorbea!”, “Avocatul hoţilor şi al mafioţilor!”, “Demisia!”, unii dintre ei purtând pancarte, iar alţii având lopeţi cu care au făcut pârtie pe trotuarele din Piaţa Universităţii.

“Noi suntem nişte bieţi, da, aşa a spus. Nu suntem. Noi îi spunem să se ducă la culcare. Ne-am săturat de învârtelile lui. Am crezut mai mulţi în el, acum să se retragă! Domnul Ciorbea trebuie să înţeleagă un lucru: dacă era o problemă de făcut în privinţa acestei legi, a avut câţiva ani.. .Exact acum, când a vrut domnul Dragnea şi consideră că trebuie să fie şi el prim-ministru. Să nu uităm că după primele consultări, domnul Dragnea a ieşit şi a spus că nu va fi prim-ministru, în mod clar gândindu-se la un plan. Nu trebuie să fii doctor în drept ca să îţi dai seama că ce face domnul Ciorbea este o cusătura cu aţă albă. Nu poţi pune lupul paznic la oi”, a spus unul dintre protestatari.

Unii dintre demonstranţi au venit “înarmaţi” cu lopeţi şi au făcut pârtie pe trotuarele din Piaţa Universităţii.

“Asta este o mişcare de protest împotriva Avocatului Poporului, care nu mai este avocatul poporului, ci este avocatul penalilor poporului”, a spus un alt manifestant.

După aproximativ două ore de la începerea protestului, demonstranţii au început să se împrăştie.

Şi la Iaşi, a fost organizată o acţiune de protest, în Piaţa Palatului Culturii, la care au participat zece persoane. De asemenea, la Vaslui, în Piaţa Unirii din oraş, cinci oameni au cerut demisia Avocatului Poporului. Aceştia au venit cu două afişe pe care scria ”Demisia Ciorbea” şi ”Avocatul cui?”, fiind desenate o seceră şi un ciocan. Acţiunile au fost iniţiate pe Facebook, la fiecare anunţându-şi prezenţa iniţial câteva zeci de persoane, informează sursa citată.

Avocatul Poporului, Victor Ciorbea, a declarat, marţi, că cei care în ultimele zile i-au cerut demisia sunt “bieţi oameni” care nu ştiu despre ce este vorba şi nu au avut nici răbdarea şi nici interesul să citească excepţia pe care a formulat-o la Curtea Constituţională în cazul legii care împiedică persoane condamnate definitiv să fie miniştri. 

O petiţie online prin care se cere demisia Avocatului Poporului, Victor Ciorbea, a fost iniţiată la sfârşitul săptămânii trecute. Petiţia, intitulată “Victor Ciorbea, eşti concediat”, fusese semnată, până miercuri seară, de circa 143.000 de persoane.

Preşedintele Klaus Iohannis s-a declarat ”indignat” de demersul Avocatului Poporului de a ataca la CCR articolul 2 din Legea 90/2001, fiind surprins că acesta acţionează ”în beneficiul unui singur om”.

“Strădaniile unei persoane condamnate penal de a deveni premier nu intră în agenda Avocatului Poporului, nu ar trebui să se afle printre obiectivele Avocatului Poporului. (…) Preşedintele României trage un semnal de alarmă, pentru că toţi românii trebuie să înţeleagă cât de periculos este un astfel de demers. Practic, prin demersul Avocatului Poporului se poate deschide poarta condamnaţilor penali să ajungă să ne conducă”, a declarat, joi, purtătorul de cuvânt al şefului statului, Mădălina Dobrovolschi.

 

Cele mai citite

Anunț de ultimă oră al Federaţiei Germane de Fotbal! Ce se întâmplă cu selecționerul Julian Nagelsmann

Federaţia Germană de Fotbal (DFB) a anunțat că i-a prelungit contractul selecționerului Julian Nagelsmann până în anul 2026. „Este o decizie care vine din suflet....

Charalambous, cu o zi înaintea derby-ului FCSB – Rapid: „Jucătorii sunt înfometaţi să câştige acest titlu de campioni”

Antrenorul echipei FCSB, Elias Charalambous, a declarat că jucătorii săi sunt înfometaţi să câştige titlul de campioni în acest sezon şi că o victorie...

De ce reconstrucția incluzivă a Romilor din Ucraina postbelică va fi o palmă pentru Putin

Acesta s-ar putea să nu pară momentul potrivit pentru a vorbi despre Romii din Ucraina. Conducerea țării se luptă să mențină sprijinul aliaților cheie....
Ultima oră
Pe aceeași temă