11.7 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăLifestyleFoodDOVADĂ Hitler plănuia să îi elimine pe evrei din 1919

DOVADĂ Hitler plănuia să îi elimine pe evrei din 1919

Un centru evreiesc din SUA a obţinut o scrisoare semnată de Adolf Hitler în care liderul nazist pledează pentru eliminarea legală a evreilor, cu şase ani înainte de publicarea programului „Mein Kampf“.

„Scrisoarea este unul dintre cele mai importante documente din istoria celui de-al treilea Reich. Ea dovedeşte atitudinea anti-semită timpurie a lui Hitler şi subliniază pericolul demagogilor şi al retoricii lor. Douăzeci şi doi de ani mai târziu, Hitler a pus în aplicare tot ce a scris în această scrisoare”, a declarat rabinul Marvin Hier, fondator al centrului evreiesc, pentru publicaţia Los Angeles Times.

Scrisoarea de patru pagini, din data de 16 septembrie 1919, încuraja o abordare sistematică a anti-semitismului. „Antisemitismul bazat pe raţiune trebuie să conducă la combaterea sistematică şi eliminarea drepturilor legale ale evreilor. Scopul său final trebuie să fie eliminarea fără compromisuri a tuturor evreilor”, a scris Hitler.

Scrisoarea semnată de liderul nazist este adresată unui membru al armatei germane care a solicitat informaţii despre „pericolul evreiesc“.

Această scrisoare a fost descoperită în 1988, dar un colecţionar particular a cumpărat-o înainte ca centrul să verifice autenticitatea ei cu istoricii. Cu o lună în urmă reprezentanţii centrului l-au convins pe colecţionar să vândă scrisoarea în schimbul sumei de 150.000 dolari.

„Scrisoarea trebuie păstrată într-o instituţie care perpetuează memoria Holocaustului pentru ca generaţiile viitoare să vadă cât de periculoşi sunt demagogii”, a spus Hier.

Deborah Lipstadt, profesor de studii evreieşti de la Universitatea Emory, a declarat semnificaţia acestei scrisorii istorice stă la baza înţelegerii originilor anti-semitismul lui Hitler.

„O scrisoare ca aceasta este o piesă dintr-un puzzle. Este foarte importantă pentru că ne ajută să îl înţelegem pe Adolf Hitleră’, a declarat Lipstadt.

Alexandra Jeles
Alexandra Jeleshttp://alexandra-jeles
Alexandra Jeles, redactor Rl online
Cele mai citite

Tendințe de Culori și Materiale pentru 2024: O Privire Asupra Designului Interior

Anul 2024 aduce o schimbare notabilă în preferințele de culori și materiale în lumea designului interior, reflectând o nevoie crescândă de confort, sustenabilitate și...

Toți cei 45 de pasageri dintr-un autobuz și-au pierdut viața într-un accident în Africa de Sud

Aproape toţi pasagerii dintr-un autobuz, 45 de persoane, şi-au pierdut viaţa joi în Africa de Sud într-un accident rutier grav, după ce vehiculul în...

Tendințe de Culori și Materiale pentru 2024: O Privire Asupra Designului Interior

Anul 2024 aduce o schimbare notabilă în preferințele de culori și materiale în lumea designului interior, reflectând o nevoie crescândă de confort, sustenabilitate și...
Ultima oră
Pe aceeași temă