20.8 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăEconomieMinistrul Finanțelor anunță că, din 2019, Declaratiile Unice vor fi depuse online

Ministrul Finanțelor anunță că, din 2019, Declaratiile Unice vor fi depuse online

De asemenea, potrivit acestuia, Directiile Finantelor Publice si primariile vor avea oameni care sa ajute contribuabilii sa completeze online aceste Declaratii Unice, platitorii vor primi acasa parolele ca sa se poata intra online sa completeze documentele. Teodorovici sustine ca va exista si o aplicatie pe telefon pentru a completa Declaratia Unica, iar pentru a incuraja oamenii sa depuna si plateasca online vor avea o bonificatie de 10%.

„Cele șapte declarații se comasează într-una singură și se depune la un singur termen. Este o singură pagină. Am estimat un milion de contribuabuli care trebuie să depună această declarație. Un singur termen de depunere, un singur termen de plată. Se schimbă câteva lucruri esențiale: Devii asigurat medical la momentul în care depui formularul și nu la momentul în care plătești. Îți asumi că ești asigurat medical. Am căutat să evităm o alte numere”, a declarat ministrul la Antena3, care spune ca 15 iulie va fi termenul “cand se inchide 2017 si estimeaza 2018”.

“Dacă plătește (impozitul, n.r.) până la 15 iulie, când este data limită de depunere. Dacă depune online și plătește și online are o bonificație de 10%. Dacă depune pe hârtie are o bonificație de 5%”, a spus Teodorovici, care a subliniat ca de anul viitor data limita de depunere a Declaratiei Unice va fi 31 martie.

Potrivit lui Teodorovici, incepând din 2019, totul va fi online.

„Nu ne permitem să ținem țara asta pe loc. Țara asta e și a celor care nu știu astăzi să completeze, dar și a celor care vor să fie altfel țara asta. Toți vor fi online în 2019. Cine nu știe, nu poate, va fi spijinit. Dar nu putem să lăsăm două sisteme. Pentru care sunt costuri de ambele părți. Dacă este un contribuabil care vrea să vină la ghișeu, noi avem costuri”, a declarat Teodorovici.

Ministrul Finantelor a explicat ca, de exemplu, la contributia de sanatate, “daca doreste sa aiba o abordare preventiva, plateste pentru jumatate de zile, dar i se asigura tot anul”.

Potrivit lui Teodorovici, doar 5 milioane de romani platesc CASS.

Cele mai citite

Cinci legi au fost promulgate de președintele Iohannis. Chirițoiu rămâne șef al consiliului Concurenței până în 2026

Președintele Klaus Iohannis a promulgat în cursul zilei de azi cinci legi. Este vorba printre altele despre legea hărțuirii la locul de muncă, dar...

Tarifele polițelor de asigurare obligatorie rămân plafonate până la 30 iunie 2024

Executivul a aprobat actul normativ promovat de Ministerul Finanțelor și elaborat de Autoritatea de Supraveghere Financiară prin care prelungește cu trei luni perioada de...

Curățenia de primăvară bate la ușă! Pregătește-te cu produse profesionale care să-ți facă munca mai ușoară!

Anotimpul renașterii, cel în care revine prospețimea și aduce cu sine prospețimea și căldura, primăvara este și momentul ideal pentru a face curățenie în...
Ultima oră
Pe aceeași temă