15.3 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăEconomieGabriela Firea: Suma alocată de Guvern pentru Bucureşti nu acoperă toate nevoile

Gabriela Firea: Suma alocată de Guvern pentru Bucureşti nu acoperă toate nevoile

“Am încercat, deşi suma e mică, să o distribuim ca să nu fie sincope în principalele domenii. (…) Cea mai mare sumă – peste 500 milioane de euro – este pentru fluidizarea traficului”, a spus Firea, în şedinţa CGMB, pe a cărei ordine de zi se regăseşte proiectul de hotărâre privind bugetul general centralizat propriu al municipiului Bucureşti pe 2020.

Ea a menţionat că în proiectul de buget pentru servicii publice – termoficare, iluminat, apă, canal – sunt prevăzuţi peste 200 de milioane de euro, pentru sănătate – peste 100 de milioane de euro, în domeniul protecţiei sociale – peste 100 de milioane de euro, pentru consolidarea clădirilor cu risc seismic – 45 de milioane de euro.

“S-a vorbit foarte mult de când sunt primar că se organizează evenimente (…). Nu (sunt – n.r.) mai multe decât în marile oraşe conduse de primari parte a unui partid guvernământ, care au dreptul să organizeze (…). Numai la Bucureşti nu avem voie să organizăm nimic”, a spus Firea, precizând că sunt 28 de instituţii culturale în Bucureşti.

Ea a solicitat să i se spună ce teatru sau muzeu să închidă. “Să ne spună stimabilii domni la putere, la Guvern (…) cu care să începem”, a mai spus Firea, conform Agerpres.

Potrivit acesteia, nu are legătură “o sumă infimă pentru evenimente culturale sau de relaxare” şi “sumele uriaşe necesare” pentru reabilitarea reţelei de termoficare, infrastructură etc. Firea a subliniat că nu a neglijat niciodată aceste domenii.

Cele mai citite

GALERIE FOTO. Iubita lui Kevin Trapp a făcut duș în aer liber

Modelul brazilian Izabel Goulart, una dintre cele mai cunoscute iubite de fotbalist din lume, și-a înebunit milioanele de urmăritori de pe Instagram după ce...

Trafic blocat pe DN 6, în Bragadiru. Un motociclist a accidentat mortal un pieton

Centrul Infotrafic al Poliţiei Române informează că, joi seara, pe DN 6, în localitatea Bragadiru din judeţul Ilfov, un motociclist a accidentat mortal un...

Maestrul Victor Rebengiuc și actrița Mariana Mihuț au primit titlul de „ Cetățean de Onoare” al Ploieștiului

Actorii Mariana Mihuţ şi Victor Rebengiuc au primit, miercuri, titlul de cetăţean de onoare al municipiului Ploieşti, în cadrul unei şedinţe extraordinare a Consiliului...
Ultima oră
Pe aceeași temă