15.3 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăSpecialMinistrul Cristian Ghinea îi răspunde comisarului european Corina Crețu: România stă mai...

Ministrul Cristian Ghinea îi răspunde comisarului european Corina Crețu: România stă mai prost decât media europeană, dar recuperăm

Ministrul Fondurilor Europene, Cristian Ghinea, i-a răspuns comisarului european Corina Crețu, care a semnalat că România are o rată de absorbție extrem de redusă a acestor fonduri.

O informare a Comisiei arăta că România avea la data de 31 mai o rată oficială a absorbției de 0,18%, în condițiile în care Bulgaria a avut 0,07%, Cipru 0,23%, Spania 1,87%, Ungaria 0%, Italia 0,39% iar Polonia 0,87%.

În schimb, ministrul Ghinea susține că, în luna mai 2016, implementarea programelor finanțate din Fondurile Europene Structurale și de Investiții alocate statelor membre în perioada 2014-2020 a înregistrat un nivel de absorbție de 1,7 la sută.

”Mă aștept ca Facebook-ul doamnei Crețu să exprime îngrijorări similare și pentru celelalte țări din tabel”, a spus, ironic, Cristian Ghinea.

”Asta nu scuză faptul că Guvernul Ponta nu a mișcat pe subiect, România stă mai prost decât media europeană, dar recuperăm – Facebook-ul doamnei Crețu nu s-a îngrijorat pe subiect la timpul potrivit”, spune ministrul Fondurilor Europene.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

România deschide dosare penale pentru spectacolele pirotehnice de pe stadioane; Ungaria se mândrește cu ele. FOTO

În țara noastră, introducerea de articole pirotehnice pe arenele sportive este interzisă, iar președintele FC Rapid București, Daniel Nicolae, și un lider galeriei giuleștene...

Securitatea și sănătatea în muncă – serviciu obligatoriu pentru orice afacere din România

Companiile active cu minim un angajat au obligația de a respecta un protocol foarte strict pentru a asigura întregului personal condiții sigure de muncă....

În Rusia circulă zvonuri că doi suspecți implicați în atentatul de la Moscova au murit în arest

Doi dintre suspecții pe care Rusia i-a reținut după atacul terorist de la Moscova, din 22 martie, ar fi murit în arest. Acest zvon este...
Ultima oră
Pe aceeași temă