Birchall: România trebuie să-și susțină ferm pozițiile și pledoariile în ceea ce privește cadrul financiar multianual

de Gabriel Mihai , 03 aprilie 2017 - stire actualizata la ora 14:34, 03 aprilie 2017
Birchall: România trebuie să-și susțină ferm pozițiile și pledoariile în ceea ce privește cadrul financiar multianual

România trebuie să își susțină "ferm" pozițiile și pledoariile în ceea ce privește cadrul financiar multianual post-2020, cu atât mai mult cu cât tema va fi prioritară și pe agenda Președinției României a Consiliului UE, în primul semestru al anului 2019, a declarat ministrul delegat pentru Afaceri Europene, Ana Birchall, potrivit Agerpres.

"Negocierile privind cadrul financiar multianual trebuie abordate cu seriozitate, responsabilitate, dar și creativitate, pentru a încerca să construim argumentele cele mai convingătoare capabile să mențină politica de coeziune și politica agricolă comună în centrul proiectului european", a precizat Birchall la conferința cu tema "Cadrul financiar multianual post-2020 — un răspuns pentru viitorul UE", eveniment organizat de MAE, Institutul European din România și Ministerul Finanțelor Publice.

Birchall a adăugat că politica de coeziune și cea agricolă comună sunt pentru România și statele din grupul "prietenii coeziunii" instrumente financiare de succes care au asigurat și pot asigura în continuare dezvoltarea.

"Tocmai de aceea, în discuțiile viitoare, România trebuie să susțină, inclusiv cu exemple concrete, valoarea adăugată europeană a politicii de coeziune, cu atât mai mult cu cât în perioada următoare vom asista la dezbateri în care conceptele de valoare adăugată europeană și de bun public european vor fi interpretate diferit, funcție de modalitatea de raportare a statelor membre la politicile și prioritățile Uniunii", a susținut Birchall.

Ministrul a mai precizată că politica agricolă comună, alături de cea de coeziune, va trebui să rămână un pilon fundamental al proiectului european, cu obiectivul de a reduce decalajele și de a genera coeziune social-economică în ansamblul creșterii la nivelul întregii Uniuni Europene.

"În toate discuțiile pe care le-am avut cu omologii mei, am pledat pentru menținerea unor alocări substanțiale. Cu siguranță însă discuțiile privind Cadrul Financiar Multianual vor fi foarte dure, fiindcă deja se conturează abordări diferite între statele contributoare și statele beneficiare", a subliniat Birchall.

Ministrul a mai spus că discuțiile pe buget, de obicei, nu sunt ușoare, în special cele pe Brexit.

Comentarii

  • [email protected]

    03 aprilie 2017 16:30

    BunăNoi ajutăm oameni în dificultăți financiare. Ai nevoie de un împrumut pentru a soluționa factura? Ai nevoie de un împrumut pentru a cumpăra o mașină sau o casă? Ai nevoie de un împrumut pentru educație în continuare? Ați fost vreodată respins de bănci și companii de carduri de credit ?. Noi oferim asistență financiară pentru public, cu o rată de 3 dacă este interesatDu-te înapoi cu formularul de cerere de mai josNumeAdresaSexțarăSuma creditului necesarDurata credituluiVenit lunarNumar de mobilOcupaieScopul credituluiContactati-ne acum la aidenwilliamloanfirmoutlook.comSalutariDl William Aiden

    raspunde comentariului

Ultima ora

anunturi mica publicitate

Urmareste-ne pe Facebook

Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te pentru a primi cele mai importante titluri pe e-mail.

Copyright © 2014. Toate drepturile rezervate RomaniaLibera.ro

Dezvoltat de Bluebay Design