19.6 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăSpecial25 de milioane de euro, din fonduri europene, pentru situații de urgență

25 de milioane de euro, din fonduri europene, pentru situații de urgență

Primul contract de finanțare în cadrul proiectului “ERSL II – Răspunsul eficient salvează vieți”, în valoare de 25 de milioane de euro, finanțat prin Programul Operațional Infrastructura Mare, a fost semnat vineri, informează Ministerul Afacerilor Interne într-un comunicat transmis AGERPRES.

Contractul a fost semnat de inspectorul general al IGSU, general de brigadă Ovidiu Vasilică, în prezența ministrului Fondurilor Europene, Cristian Ghinea, și a secretarului de stat al MAI — șef al Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat.

În cadrul proiectului vor fi achiziționate 54 de autospeciale de stingere de capacitate mărită (5.000 l și 9.000 l), 11 autospeciale transport scafandri, 20 de motopompe remorcabile, 13 ambarcațiuni de salvare, 50 de autocamioane transport materiale intervenție, 52 de autospeciale transport efective și 31 de compresoare.

“Achiziția de echipamente și mijloace tehnice noi va contribui la creșterea eficienței intervențiilor în situații de urgență, echipamentele urmând să fie distribuite în zonele/ județele care sunt cele mai expuse la următoarele tipuri de risc identificate: inundații, alunecări de teren și incendii”, se arată în comunicat.

Potrivit MAI, proiectul ERSL II va fi continuat de proiectul MultiRisk, în valoare de 35 de milioane de euro, prin care vor fi achiziționate mijloace tehnice specifice misiunilor de căutare-salvare, echipamente necesare creșterii capacității de răspuns la dezastre, precum și generatoare, tabere pentru sinistrați, macarale și autoscări.

Cele mai citite

Coreea de Nord l-a primit pe șeful spionajului rus

O delegație a Biroului de Informații Externe al Rusiei a vizitat capitala nord-coreeană Phenian între luni și miercuri și a discutat despre stimularea cooperării...

Welkins: Excelență în siguranță și inovație pentru clădiri

În lumea modernă, unde siguranța, accesibilitatea și iluminarea sunt priorități esențiale, compania Welkins Fire Protection Solutions SRL se remarcă ca un lider în furnizarea...

Sectorul turistic se așteaptă la un 2024 puternic, analiză

Turismul internațional este așteptat să recupereze în 2024 pe deplin scăderile din timpul  pandemiei, estimările inițiale indicând chiar o creștere de 2% peste nivelurile...
Ultima oră
Pe aceeași temă