21.4 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăEconomieFondul Proprietatea a cerut insolvenţa Poştei Române

Fondul Proprietatea a cerut insolvenţa Poştei Române

În continuare, Compania Poșta Română va beneficia de un program de finanţare din bugetul Ministerului Comunicațiilor.

Ministrul Şova s-a întâlnit cu o delegaţie a Fondului Proprietatea, acţionar minoritar la Poşta Română, pentru a-i prezenta ultimele acţiuni desfăşurate pentru capitalizarea operatorului de servicii poştale şi pentru a atrage fondul în procesul de capitalizare.

„Discuţiile de astăzi au eşuat. Johan Meyer, co-manager de portofoliu în România al FP, a propus ca alternativă la capitalizare, insolvenţa companiei, în ciuda eforturilor statului român de a investi 170 milioane de lei în capitalizarea CNPR şi a faptului că anul acesta compania va încheia pe profit net”, arată un comunicat al ministerului.

Propunerea a fost respinsă de ministrul Lucian Şova care susţine că redresarea Poştei Române va fi făcută în ciuda obstrucţionărilor Fondului Proprietatea, iar procesul de capitalizare va continua.

Fondul Proprietatea a dat în judecată compania Poşta Română, în luna octombrie, pentru că schimbase trei membri ai Consiliului de Administraţie, dar CNPR a câştigat în instanţă procesul cu acţionarul minoritar.

FP contestase schimbarea membrilor Consiliului de Administrație, deşi niciunul dintre cei înlocuiţi nu era din partea Fondului.

În bugetul de stat a fost alocată suma de 170 milioane de lei pentru capitalizarea CNPR, în bugetul MCSI, ca aport al statului, proporţional cu cota de participare deţinută, iar ceilalţi acţionari pot participa la majorarea capitalului social proporţional cu propria cotă de participare.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Șobolanii au invadat spațiile verzi din Târgoviște. FOTO

Primăria Municipiului Târgoviște pare că a rămas restantă cu deratizarea în acest an. Șobolanii de mari dimensiuni au fost suprinși de cetățeni ai orașului-reședință a...

Nicolae Ciucă, la 20 de ani de la aderarea României la NATO: „Aceste două decenii au reprezentat cea mai bună perioadă din istoria noastră”

Preşedintele Senatului, liderul PNL Nicolae Ciucă, a evidenţiat, vineri, într-un mesaj transmis cu prilejul împlinirii a 20 de ani de la admiterea României în...

Hidroelectrica anunță că Barajul Izvorul Muntelui este în perfectă siguranță după seismul de joi dimineață

Hidroelectrica a anunțat că Barajul Izvorul Muntelui, unul dintre cele mai mari din Europa, este în perfectă siguranţă după seismul produs joi dimineață în...
Ultima oră
Pe aceeași temă