Variante de castig pentru un psiholog

de Rl online , 11 decembrie 2008
Mihaela Lefter, specialist in resurse umane, skill team

» Sunt psiholog la o scoala si castig 1.500 de lei. La ce salariu maxim pot ajunge si ce trebuie sa fac pentru asta?
- In institutiile de stat si in scoli venitul psihologului este fix, in functie de gradul detinut. Daca doriti o colaborare doar cu scoala, pentru a va mari venitul va sugerez sa sustineti examenele de grad. Tot in scoala, pentru a va mari venitul, puteti lua si o catedra de psihologie sau sociologie, daca aveti dubla specializare. O alta varianta este colaborarea cu un cabinet de psihologie. In acest caz, salariul depinde de numarul de pacienti. Pentru a practica psihologia intr-un cabinet trebuie sa urmati un program de formare in psihoterapie, desfasurat sub egida unei asociatii afiliate Federatiei de Psihoterapie si Colegiului Psihologilor, organizat de catre un centru de formare sau direct de catre asociatia respectiva.

 

O a treia varianta este tot in sistemul privat, intr-o firma sau departament de resurse umane in domeniul psihologiei organizationale. Intr-un departament sau intr-o firma de resurse umane puteti lucra pe partea de consiliere si evaluare psihologica. In ceea ce priveste venitul, un incepator in unul dintre aceste domenii poate castiga intre 1.000 si 1.500 de lei. Pentru a va creste venitul in conditiile mentionate de dumneavoastra, sfatul meu este sa combinati aceste variante. De exemplu, puteti continua ca psiholog in scoala, cu salariul fix de 1.500 de lei, si puteti sa va luati un al doilea job, part-time, intr-o firma. Astfel venitul dumneavostra poate ajunge la 2.000, 2.300 de lei lunar.

Asteptam intrebarile dumneavoastra la e-mail [email protected] sau pe adresa redactiei, strada Nerva Traian 3, bl. M 101, et. 4, sector 3, Bucuresti.

Comentarii

Ultima ora

anunturi mica publicitate

Urmareste-ne pe Facebook

Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te pentru a primi cele mai importante titluri pe e-mail.

Copyright © 2014. Toate drepturile rezervate RomaniaLibera.ro

Dezvoltat de Bluebay Design